CEO Continental AG: Grupul poate atinge limita superioară a estimărilor privind profitul

Nikolai Setzer, CEO al Continental AG, afirmă că grupul ar putea ajunge anul acesta la limita superioară a marjei sale de profit, după ce producţia de vehicule s-a redresat în trimestrul patru.
AGERPRES - joi, 23 dec. 2021, 11:53
CEO Continental AG: Grupul poate atinge limita superioară a estimărilor privind profitul

Conform oficialului Continental, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope se aşteaptă pentru 2021 la o marjă a profitului ajustat între 5,2% şi 5,6%.

„Există şansa să atingem limita superioară a estimărilor noastre”, a declarat Nikolai Setzer pentru publicaţia germană WirtschaftsWoche. După această declaraţie acţiunile Continental au urcat cu 1,5% la Bursa de la Frankfurt.

Profitul grupului german a scăzut cu 42,4% în trimestrul trei din 2021, din cauza deficitului de semiconductori şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare. Luna trecută, Continental a raportat un profit operaţional de 419 milioane de euro (484,11 milioane de dolari) în perioada iulie-septembrie 2021, în timp ce marja profitului ajustat s-a situat la 5,2%.

Divizia de tehnologii auto, afectată de deficitul de semiconductori, a înregistrat pierderi de 81,5 milioane de euro, în timp ce divizia specializată în tehnologia cauciucului a rămas profitabilă, cu un profit operaţional ajustat de 496,5 milioane de euro, în pofida creşterii costurilor cu energia.

Deşi compania crede că în trimestrul trei din 2021 deficitul de semiconductori a atins nivelul maxim, efectele negative ale creşterii costurilor cu energia şi materiile prime vor continua să afecteze profitul în 2022.

Continental a estimat că în trimestrul trei din 2021 producţia auto globală a scăzut cu aproximativ 20%, la 16,5 milioane de unităţi, faţă de perioada similară din 2020, cel mai semnificativ declin fiind în Europa, de 30%.

Conform datelor preliminare, în trimestrul trei din 2021, vânzările consolidate s-au situat la 8,04 miliarde de euro, în scădere faţă de 8,6 miliarde de euro în perioada similară din 2020.

În acest an, compania se aşteaptă la vânzări consolidate între 32,5 şi 33,5 miliarde de euro, cu un miliard de euro mai puţin decât estima în august.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

Te-ar mai putea interesa și
Patru companii din China au comandat 292 de avioane Airbus, cu valoare de catalog de 37 de miliarde de dolari
Patru companii din China au comandat 292 de avioane Airbus, cu valoare de catalog de 37 de miliarde de dolari
Constructorul aeronautic european Airbus a confirmat vineri că a semnat acorduri cu patru companii aeriene chineze care vor să achiziţioneze un număr total de 292 de avioane de tip A320neo, cu o......
Polonia va cumpăra 32 de elicoptere militare de la firma italiană Leonardo, pe care va plăti 1,75 de miliarde de euro
Polonia va cumpăra 32 de elicoptere militare de la firma italiană Leonardo, pe care va plăti 1,75 de miliarde de euro
Polonia urmează să achiziţioneze de la producătorul italian Leonardo 32 de elicoptere militare polivalente AW149, în ...
Jaguar extinde garanția de la trei la cinci ani
Jaguar extinde garanția de la trei la cinci ani
Jaguar introduce o nouă garanție de cinci ani pentru întreaga gamă de autoturisme, inclusiv pentru modelul complet electric ...
Majorare de capital la Impact Developer & Contractor. Compania acordă gratuit câte două acțiuni pentru fiecare cinci deținute
Majorare de capital la Impact Developer & Contractor. Compania acordă gratuit câte două acțiuni pentru fiecare cinci ...
Dezvoltatorul imobiliar listat la bursă Impact Developer & Contractor a înregistrat, în data de 30 iunie 2022, în Registrul ...