1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Miroslav Majoros, CEO Telekom: Este prea devreme pentru o analiză, dar am putea avea probleme dacă clienţii vor înceta să îşi plătească facturile

Grupul Telekom România nu şi-a revizuit deocamdată estimările de business pentru acest an şi ar putea avea probleme dacă clienţii vor înceta să îşi plătească facturile pentru că nu vor avea acces la bănci sau magazine, a spus într-o conferinţă online, CEO-ul Miroslav Majoros. 

30 mar, 2020 | | ECONOMICA.net

"Este prea devreme să spunem cum ne va fi afectată afacerea şi am rugat colegii să nu se lanseze în calcule matematice financiare complexe pentru că, în primul rând, avem acum foarte multă treabă în operaţiunile zilnice", a spus Majoros.

Primul trimestru financiar al anului se încheie la 31 martie şi, potrivit oficialului Telekom, afacerile vor fi influenţate într-o mică măsură sau chiar deloc. 

"Am putea întâmpina probleme, şi facem tot ce este posibil pentru a le evita, dacă clienţii ar înceta plăţile. Pentru că nu vor avea acces la terminale, la magazinele noastre, la bănci de unde primim, în mod obişnuit, plăţile. Magazinele sunt încă deschise şi am activat toate canalele pentru plăţi. Lucrăm cu retaileri importanţi precum Carrefour, Mega Image şi încercăm să creem un mediu în care oricine doreşte să plătească, să poată face acest lucru. Deci acesta este un lucru pe care încercăm să îl rezolvăm, şi cred că suntem pe drumul cel bun".

În continuare, compania va continua să investească în infrastructură şi îşi va prioritiza restul investiţiilor.

"Este dificil de prezis ce se va întâmpla, nu ştim cât va dura criza. Facem planuri pentru două luni, şi încă două luni adiţionale, dar mai puţin din punct de vedere financiar, cât operaţional.

Financiar, nu vom reduce personalul şi nici nu trimitem oameni în şomaj tehnic. Trebuie să ne uităm la fiecare euro pe care îl putem salva, şi prioritizăm investiţiile. Desigur, continuăm investiţiile în infrastructură, dar analizăm dacă există alt gen de proiecte pe care putem să le amânăm.

Sunt câţiva clienţi rezidenţiali sau de business, în special cei cu firme mici, care întâmpină greutăţi în această perioadă şi suntem în contact permanent cu ei. Discutăm cu fiecare în parte, mai ales cu cei cu IMM-uri, pentru a găsi soluţii împreună. Dar suntem un operator ieftin. Nu venim cu o amenstie generală pentru toşi clienţii, dar oferim pachete promoţionale gratuite", a spus CEO-ul.

Telekom Romania avertizează asupra formării unei reacții în lanț în economie, declanșată de sectorul ospitalității, ceea ce ar duce la blocarea financiară extinsă într-un timp foarte scurt, astfel că statul ar trebui să ia în considerare protejarea sectoarelor economiei.

„Lansăm acum un apel către liderii țării de a ține cont de necesitatea asigurării condițiilor adecvate pentru funcționarea companiilor de telecomunicații, pe fondul blocării treptate a societății și a economiei. Preconizăm că prelungirea blocării economiei va produce o reacție în lanț asupra tuturor celorlalte companii aflate în funcțiune”, a declarat Miroslav Majoros, CEO Telekom Romania. 

Măsuri concrete luate până acum de Telekom:
* Telekom Romania a simplificat portofoliul de servicii și a lansat o serie de inițiative pentru îmbunătățirea experienței clienților, cu accent pe interacțiunea digitală. Pentru a aduce un plus de confort în contextul limitării călătoriilor și a interacțiunii directe, compania încurajează adoptarea aplicației de administrare a contului, MyAccount, pentru o gestionare mai ușoară a contului și a serviciilor utilizate, inclusiv pentru plata lor online.
* Clienții persoane fizice și juridice din toată țara beneficiază acum de pachete și oferte speciale, care le facilitează accesul la informație, lucru de acasă, educație și divertisment, în cele mai bune condiții de pe piață.
* Cu excepția magazinelor din mall-uri, care sunt închise, toate mijloacele de comunicare cu clienții rămân deschise și funcționează normal în acest moment (magazine, casierii, call-center, echipa de vânzări mobile și echipa tehnicienilor), aplicând aceleași măsuri specifice de protecție a sănătății clienților și a angajaților.
* Echipa de tehnicieni intervine prompt la solicitările clienților, în condiții de siguranță, atât pentru clienți, cât și pentru angajații Telekom Romania.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO