1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

Companii

CEO Telekom România: Am avut un trimestru bun, dar T2 va fi afectat în totalitate de criză. Munca de acasă continuă şi nu avem tăieri salariale

După rezultate financiare bune în primul trimestru, Telekom România va fi afectată de criza generată de COVID-19 în cel de-al doilea trimestru, a declarat Miron Majoros, CEO-ul companiei. Acesta a a adăugat, la o conferinţă online, că angajaţii vor continua să lucreze de acasă şi să vină la birou prin rotaţie, şi că, momentan, nu există concedieri, însă nu a exclus posibilitatea de a lua "măsuri speciale", dacă situaţia se va înnrăutăţi.

15 mai, 2020 | | ECONOMICA.net

Veniturile consolidate ale Telekom România au crescut în primul trimestru la 237,1 milioane de euro, o creștere de 9,5% față de rezultatul din primul trimestru al anului 2019. În același timp, EBITDA ajustată după IFRS16 a crescut cu 31,5% până la 33,8 milioane de euro. Compania spune că evoluția pozitivă a EBITDA a fost ajutată în plus de o performanță mai slabă în primul trimestru al anului 2019, amplificând în continuare tendința pozitivă.

"Rezultatele nostre sunt destul de bune, dar ar fi putut sa fie mai bune. Desigur sunt două motive, primul este că întotdeauna este loc de mai bine şi al doilea motiv îl reprezintă faptul că aproape trei săptămâni din martie au fost afectate de coronavirus. Nu pare mult, dar în realitate aceste câteva procente ar fi făcut diferente dintre un trimestru bun şi unul extraordinar de bun", a spus reprezentantul companiei la o întâlnire online cu presa.

Majoros a adăugat că activitatea companiei se desfăşoară în condiţii foarte bune, fără avem probleme, "cu excepţia câtorva probleme tehnice normale", dar reţelele funcţionează, iar angajaţii sunt sănătoşi.

Acesta a declarat că Telekom România a reuşit să îşi consolideze operaţiunile surprinzător de repede şi am putut să ne pregătim performanţele pentru cel de-al doilea trimestru.

"Trimestrul al doilea că este şi mai important pentru că acesta va fi afectat în totalitate de criză şi a trebuit să ne pregătim operaţiunile într-un mod care să ne-a permită să funcţioneze fără întreruperi, iar clienţii să nu simtă nicio diferenţă între perioada pre-COVID şi acum".

Şeful companiei a vorbit şi despre situaţia personalului, şi spune că momentan nu se pune problema de concedieri sau reduceri salariale.

"Momentan, nu suntem în situaţia să facem concedieri, dar nu pot să exclud faptul că, dacă situaţia va deveni critică, va trebui să luăm unele măsuri speciale la fel cum fac şi alte companii. Dar, în situaţia curentă nu este nevoie să luăm astfel de măsuri", a explicat Majoros.

Cea mai mare parte a salariaților Telekom România va continua să lucreze de acasă, iar în perioada următoare o parte dintre ei vor veni la birou, prin rotaţie. 

"Nu pot veni la birou toți salariații, pentru că birourile noastru nu sunt suficient de încăpătoare pentru a păstra distanțarea socială. Angajații noștri, cea mai mare parte, vor continua să lucreze de acasă și vor veni la birou prin rotație, în funcție de aranjamentele care vor fi făcute", a afirmat Majoros.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO