CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, a intrat pe Twitter, iar primul său tweet a fost despre Elon Musk și Tesla

Herbert Diess, CEO al Volkswagen, și-a făcut cont pe Twitter, iar în primul său tweet l-a trolat pe CEO-ul Tesla, Elon Musk. "Bună ziua @Twitter! Sunt aici pentru a avea un impact cu @VWGroup, în special în problemele politice", a postat Diess pe Twitter miercuri. "Și, desigur, pentru a obține o parte din cotele dumneavoastră de piață, @elonmusk - la urma urmei, ID.3 și e-Tron au câștigat primele piețe din Europa. Aștept cu nerăbdare discuții productive."
Economica.net - vin, 22 ian. 2021, 06:03
CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, a intrat pe Twitter, iar primul său tweet a fost despre Elon Musk și Tesla

Grupul Volkswagen (VLKAF), care include VW și Audi sau Porsche printre alte mărci, a vândut mai multe mașini electrice decât orice alt producător de automobile tradițional. Anul trecut a vândut 231.600 de vehicule electrice pure, puțin mai puțin de jumătate dintre cele 500.000 de mașini vândute de Tesla, dar mai mult decât triplul producției de vehicule electrice VW în 2019.

Între timp, Tesla (TSLA) construiește o fabrică în Germania pentru a-și crește vânzările în Europa, dar VW a ajuns să fie lider la vânzări de vehicule electrice pe multe piețe europene. Volkswagen este, de altfel, cel mai mare producător auto din lume, cu vânzări globale de 9,3 milioane de vehicule în 2020 – doar 2,5% din aceste vânzări au fost vehicule electrice.

Deși Volkswagen este mult mai mare din punctul de vedere al vânzărilor, valoarea de piață a Tesla este de circa opt ori mai mare. Diess s-a alăturat Twitter în decembrie, dar a trimis primul său tweet miercuri. În mai puțin de 24 de ore, tweet-ul a acumulat 4.400 de aprecieri și avea deja 12.900 de urmăritori – o fracțiune din cei 42,6 milioane de urmăritori ai lui Musk.

Până acum, Musk nu a răspuns public la tweet-ul lui Diess, dar pe măsură ce Diess capătă experiență pe Twitter, ar putea învăța din greșelile lui Musk de pe platformă. Unele weet-uri ale lui Musk i-au creat probleme din viața reală – inclusiv acțiunea Comisiei de valori mobiliare și securitate care i-a luat titlul de președinte al Tesla și un proces de defăimare pe care l-a câștigat.

În septembrie 2019, când cineva a postat pe contul luiMusk o poveste critică despre Diess și Volkswagen, el a răspuns: „Herbert Diess face mai mult decât orice mare producător auto pentru a deveni electric. Binele lumii ar trebui să fie pe primul loc. Pentru ceea ce merită, el are sprijinul meu.”

Și în octombrie trecut, răspunzând la un alt tweet despre Diess, Musk a scris: „Diess face tot posibilul să meargă în direcția corectă, dar este într-o poziție dificilă, cu atâția oameni pe care să îi mulțumească. Niciun fel de a face pe toată lumea fericită”.

Întrebat despre tweet, Michael Manske, un purtător de cuvânt al Volkswagen, a arătat, de asemenea, complimentele Tesla și Musk pe care Diess le-a făcut în trecut. 

„Herbert Diess și Elon Musk au o relație bună și se respectă reciproc”, a spus el. „Concurența cu Tesla accelerează transformarea Volkswagen”.

Te-ar mai putea interesa și
Fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon, reţinut pentru 72 de ore, după mai multe percheziţii, inclusiv la locuinţa sa
Fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon, reţinut pentru 72 de ore, după mai multe percheziţii, inclusiv la ...
Fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon a fost reţinut marţi pentru 72 de ore după ce la locuinţa sa, dar şi la sediul unei asociaţii conduse de acesta, au avut loc percheziţii......
Societe Generale va numi până în toamnă un nou director general
Societe Generale va numi până în toamnă un nou director general
Societe Generale va numi un nou director general până în toamnă, a afirmat marţi preşedintele grupului bancar francez, ...
Startup-ul de tehnologie Druid implementează asistenți virtuali pentru Transilvania Leasing & Credit
Startup-ul de tehnologie Druid implementează asistenți virtuali pentru Transilvania Leasing & Credit
DRUID și Transilvania Leasing & Credit, unul dintre cei mai importanți jucători români de pe piața de creditare, anunță ...
Şase din zece români consideră că problema inflaţiei o pot rezolva prin reducerea consumului – studiu
Şase din zece români consideră că problema inflaţiei o pot rezolva prin reducerea consumului – studiu
Şase din zece români (58%) consideră că reducerea consumului este cea mai la îndemână soluţie pentru a combate dificultăţile ...