CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, a intrat pe Twitter, iar primul său tweet a fost despre Elon Musk și Tesla

Herbert Diess, CEO al Volkswagen, și-a făcut cont pe Twitter, iar în primul său tweet l-a trolat pe CEO-ul Tesla, Elon Musk. "Bună ziua @Twitter! Sunt aici pentru a avea un impact cu @VWGroup, în special în problemele politice", a postat Diess pe Twitter miercuri. "Și, desigur, pentru a obține o parte din cotele dumneavoastră de piață, @elonmusk - la urma urmei, ID.3 și e-Tron au câștigat primele piețe din Europa. Aștept cu nerăbdare discuții productive."
Economica.net - vin, 22 ian. 2021, 06:03
CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, a intrat pe Twitter, iar primul său tweet a fost despre Elon Musk și Tesla

Grupul Volkswagen (VLKAF), care include VW și Audi sau Porsche printre alte mărci, a vândut mai multe mașini electrice decât orice alt producător de automobile tradițional. Anul trecut a vândut 231.600 de vehicule electrice pure, puțin mai puțin de jumătate dintre cele 500.000 de mașini vândute de Tesla, dar mai mult decât triplul producției de vehicule electrice VW în 2019.

Între timp, Tesla (TSLA) construiește o fabrică în Germania pentru a-și crește vânzările în Europa, dar VW a ajuns să fie lider la vânzări de vehicule electrice pe multe piețe europene. Volkswagen este, de altfel, cel mai mare producător auto din lume, cu vânzări globale de 9,3 milioane de vehicule în 2020 – doar 2,5% din aceste vânzări au fost vehicule electrice.

Deși Volkswagen este mult mai mare din punctul de vedere al vânzărilor, valoarea de piață a Tesla este de circa opt ori mai mare. Diess s-a alăturat Twitter în decembrie, dar a trimis primul său tweet miercuri. În mai puțin de 24 de ore, tweet-ul a acumulat 4.400 de aprecieri și avea deja 12.900 de urmăritori – o fracțiune din cei 42,6 milioane de urmăritori ai lui Musk.

Până acum, Musk nu a răspuns public la tweet-ul lui Diess, dar pe măsură ce Diess capătă experiență pe Twitter, ar putea învăța din greșelile lui Musk de pe platformă. Unele weet-uri ale lui Musk i-au creat probleme din viața reală – inclusiv acțiunea Comisiei de valori mobiliare și securitate care i-a luat titlul de președinte al Tesla și un proces de defăimare pe care l-a câștigat.

În septembrie 2019, când cineva a postat pe contul luiMusk o poveste critică despre Diess și Volkswagen, el a răspuns: „Herbert Diess face mai mult decât orice mare producător auto pentru a deveni electric. Binele lumii ar trebui să fie pe primul loc. Pentru ceea ce merită, el are sprijinul meu.”

Și în octombrie trecut, răspunzând la un alt tweet despre Diess, Musk a scris: „Diess face tot posibilul să meargă în direcția corectă, dar este într-o poziție dificilă, cu atâția oameni pe care să îi mulțumească. Niciun fel de a face pe toată lumea fericită”.

Întrebat despre tweet, Michael Manske, un purtător de cuvânt al Volkswagen, a arătat, de asemenea, complimentele Tesla și Musk pe care Diess le-a făcut în trecut. 

„Herbert Diess și Elon Musk au o relație bună și se respectă reciproc”, a spus el. „Concurența cu Tesla accelerează transformarea Volkswagen”.

Te-ar mai putea interesa și
Coronavirus: Italia cere Uniunii Europene să accelereze reacţia la epidemie
Coronavirus: Italia cere Uniunii Europene să accelereze reacţia la epidemie
Premierul Italiei, Mario Draghi, i-a cerut miercuri preşedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen să accelereze reacţia Uniunii la epidemia de coronavirus, în special în privinţa...
Economia SUA se redresează într-un ritm modest la începutul anului – Fed
Economia SUA se redresează într-un ritm modest la începutul anului – Fed
Redresarea economiei americane a continuat într-un ritm modest în primele săptămâni din 2021, optimismul oamenilor de ...
Tinerii de la EFdeN caută colegi pentru competiția Solar Decathlon 2021
Tinerii de la EFdeN caută colegi pentru competiția Solar Decathlon 2021
EDdeN va reprezenta pentru a treia oară România la competiția mondială a caselor sustenabile, Solar Decathlon, și caută ...
Fundaţia Vodafone România a finanţat dezvoltarea platformei „Dosarul Digital”, disponibilă gratuit pentru asistenţii sociali
Fundaţia Vodafone România a finanţat dezvoltarea platformei „Dosarul Digital”, disponibilă gratuit pentru ...
Profesioniştii care activează în domeniul serviciilor sociale, în cadrul instituţiilor de stat sau al organizaţiilor ...