1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Imobiliare

Cererea pentru case a crescut cu peste 50% în ultimele luni, în plină pandemie - RE/MAX

Noul context social determinat de criza Covid-19 a adus modificări în ceea ce privește interesul locativ al românilor, potrivit unei analize realizate de RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment. Astfel, în ultimele luni a crescut considerabil cererea pentru achiziția de case, cu peste 50% în T3 2020 față de aceeași perioadă a anului precedent.

26 oct, 2020 | ECONOMICA.net

„Starea de urgență, respectiv izolarea socială, a reprezentat factorul declanșator al acestor schimbări, iar potrivit informațiilor noastre tendința se va menține. Având în vedere evoluția pandemiei și amenințarea unei noi situații de lockdown, dar și accesul facil la creditare, considerăm că cererea pentru case atât urbane, cât și limitrofe marilor orașe, va fi în creștere și în perioada următoare”, a declarat Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România.

Potrivit reprezentanților RE/MAX, cererea pe segmentul case la nivel național a cunoscut în ultimele luni o creștere remarcabilă față de aceeași perioadă a anului precedent. Concret, în T3 2020 s-a înregistrat o creștere a cererii cu 54,3% pe acest tip de proprietăți față de T3 2019. Totodată, cererea de case a crescut cu circa 125% în lunile ulterioare stării de urgență, respectiv iunie – septembrie 2020 față de perioada ianuarie-martie 2020, procente înregistrate cumulat pe segmentele vânzare și închiriere.

Cele mai multe cereri s-au înregistrat în orașe mari ale țării, cu o puternică piață imobiliară, în top trei fiind București, Cluj și Brașov. Printre principalele criterii de selecție solicitate de posibilii cumpărători sau chiriași se numără, preponderent în această ordine - suprafața construită, suprafața terenului, locația și prețul.

Totodată, specialiștii au remarcat și creșterea interesului pentru apartamentele mai mari, în special pentru cele cu terase generoase sau grădini. La nivel general, cererea pentru apartamente a cunoscut o creștere de 17,5% în T3 2020, față de T3 2019.

În România, RE/MAX este cea mai mare rețea de birouri imobiliare francizate, cu cel mai mare număr de  agenți imobiliari, având, în prezent, peste 50 de francize și peste 600 de membri, recunoscut ca fiind cel mai puternic brand național în imobiliare. Planul de extindere la nivel național al RE/MAX România vizează, până în 2023, 110 birouri francizate și peste 1.000 de agenți imobiliari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO