Cernev (Oltchim): Sindicaliştii se întâlnesc, miercuri, cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu

Sindicaliştii de la Oltchim se vor întâlni, miercuri, cu Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, pentru a discuta despre plata salariilor restante şi reluarea activităţii combinatului, a declarat reprezentantul angajaţilor Oltchim, Corneliu Cernev.
Economica.net - mie, 26 sept. 2012, 12:26
Cernev (Oltchim): Sindicaliştii se întâlnesc, miercuri, cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu

‘La ora 17.00 avem o întâlnire cu ministrul Economiei, cu care am stabilit că vor discuta despre situaţia salariilor restante şi despre repornirea activităţii combinatului’, a afirmat acesta.

Preşedintele sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, a declarat, tot miercuri, că angajaţii Oltchim sunt dezinformaţi şi că sunt chemaţi inutil la proteste de către Corneliu Cernev.

Acţiunile de protest de la Oltchim au izbucnit în urma unei dezinformări concertate a salariaţilor, liderii sindicatului societăţii transmiţând angajaţilor să nu participe la proteste, a declarat, miercuri, preşedintele sindicatului Oltchim, Mihai Diculoiu, la Ministerul Economiei.
‘Protestul de azi (miercuri n.r) a fost determinat de o dezinformare concertată a salariaţilor. Li s-a spus că nu mai sunt bani de salarii şi că există riscul pierderii locurilor de muncă şi că prevederile contractului colectiv de muncă nu vor fi respectate. Şeful protestatarilor, Corneliu Cernev, le-a spus că îşi pierd locurile de muncă. După ce au strigat, s-au deschis bancomatele la Oltchim şi s-a dat anunţ că, datorită lui, mâine se vor da tichete de masă şi azi se dau indemnizaţiile de concediu pentru luna iunie. Noi am transmis să nu participe nimeni la această acţiune’, a spus Diculoiu.

Liderul de sindicat a venit, miercuri, la Ministerul Economiei, pentru a continua negocierile contractului de vânzare-cumpărare a acţiunilor Oltchim cu reprezentanţii Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie şi ai lui Dan Diaconescu.

De asemenea, acesta a amintit că a primit asigurări de la autorităţi că salariile angajaţilor Oltchim vor fi plătite şi că există fonduri pentru reluarea activităţii combinatului la 65% din capacitate.

500 de salariaţi conduşi de Corneliu Cernev, preşedintele Comitetului de Criză, au început miercuri protestele nemulţumiţi de plata salariilor, lipsa unui viitor, neîncredere în procesul de privatizare.
„S-a încheiat orice formă de încredere în oricine. Nimic nu s-a respectat din ce am discutat aici de atâtea ori cu reprezentanţii statului, avem conturi blocate, nu avem viitor. Unde este creditul, banii pentru fluxul de producţie? Oamenii sunt disperaţi”, a declarat Cernev.

Te-ar mai putea interesa și
OMV Petrom și Romgaz ar putea accelera începerea proiectului de foraj Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul actualei crize a gazelor naturale
OMV Petrom și Romgaz ar putea accelera începerea proiectului de foraj Neptun Deep din Marea Neagră, în contextul actualei ...
România ar putea accelera primul său proiect de foraj în apele de mare adâncime din Marea Neagră, pe fondul crizei de gaze naturale în Europa, a declarat pentru Bloomberg directorul financiar......
Un experiment reușit al unor cercetători olandezi deschide drumul către construirea unui internet cuantic
Un experiment reușit al unor cercetători olandezi deschide drumul către construirea unui internet cuantic
Cercetătorii olandezi au depăşit o etapă cheie în drumul spre construirea unui internet cuantic ultrasecurizat, după ...
Ungaria va taxa profiturile excesive ale corporațiilor. Banii vor merge spre armată și subvențiile pentru energie
Ungaria va taxa profiturile excesive ale corporațiilor. Banii vor merge spre armată și subvențiile pentru energie
Ungaria va obliga băncile, companiile de telecomunicaţii, de asigurări, companiile aeriene, cele din sectorul energiei ...
Mercedes va renunța începând din 2023 să mai fabrice mașini echipate cu cutii de viteze manuale
Mercedes va renunța începând din 2023 să mai fabrice mașini echipate cu cutii de viteze manuale
Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a anunţat miercuri că începând din 2023 va înceta să mai producă ...