1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Companii

CertAsig a achitat daune de 4,39 milioane euro, anul trecut

Compania de asigurări CertAsig a achitat, anul trecut, daune în valoare totală de 4,39 milioane euro, cu 9,7% mai mult faţă de 2014, potrivit unui comunicat de presă al asigurătorului, remis, vineri, Agerpres.

01 apr, 2016 | Agerpres

'Cea mai mare daună achitată în 2015 a fost în valoare de peste 0,8 milioane euro, fiind plătită în cadrul unei asigurări de garanţie de bună execuţie, subscrisă pentru o fabrică de piese electrice din Transilvania. Printre cele mai mari daune achitate de asigurator au mai fost o daună de 1 milion de dolari la o poliţă de asigurare maritimă în Turcia, precum şi o daună de 1,57 milioane lei la o poliţă de asigurare de proprietate la o clădire-monument istoric din Bucureşti, afectată de un incendiu', se arată în comunicat.

Compania, specializată în asigurări pentru companii, deţine o cotă de 2% din piaţa asigurărilor generale în România. Anul trecut şi-a majorat volumul total de prime subscrise cu 12%, ajungând la un total de 14,5 milioane euro.

Potrivit comunicatului, peste 6.000 de companii şi-au asigurat fabricile, clădirile, bunurile, mărfurile, angajaţii, contractele sau afacerile în derulare la CertAsig, 99% alegând produsele prin intermediul brokerilor de asigurare.

'Geografic, România este piaţa principală pentru CertAsig, generând peste 60% din afacerile companiei, în timp ce Turcia a generat 35% din primele subscrise. Bulgaria, unde compania a deschis o sucursală în 2014, este încă la începutul activităţii şi a avut o pondere mai mică în volumul primelor subscrise, dar în continuă creştere. Asigurările maritime în Turcia şi regiunea Mării Negre reprezintă în continuare un segment cheie pentru CertAsig, generând 27% din totalul primelor în 2015, respectiv 3,9 milioane euro', informează documentul citat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO