UPDATE Certinvest și SIF Transilvania au preluat AXA România. Certinvest vrea şi un fond de pensii

Cea mai mare  societate independentă de administare a investiţiilor, SAI Certinvest și SIF Transilvania (SIF3) semnează astăzi acordul prin care cumpără afacerea Grupului AXA din România de asigurări de viaţă şi economisire din România, Grupul Axa se retrage de pe piața din România.
Adrian N. Ionescu - joi, 18 dec. 2014, 08:11
UPDATE Certinvest și SIF Transilvania au preluat AXA România. Certinvest vrea şi un fond de pensii

SAI Certinvest va achiziționa o participație de 70% din filiala AXA din România, AXA Life Insurance SA, în timp ce SIF Transilvania va achiziționa 30%, potrivit unui raport al Certinvest.

Certinvest revine în domeniul asigurărilor, după ce a făcut parte din Grupul Aviva timp de trei ani, din 2007 până în 2010.

Prin preluarea AXA, Certinvest vrea să-şi asigure diversificarea portofoliului de investiții pentru clienții săi și, în același timp, pentru clienții de asigurări care sunt interesați de alte proiecte investiționale.

“Asigurările de viață și sănătate creează o sinergie puternică cu activitatea de acum a Certinvest, atât în privința portofoliului de produse cât și în privința intereselor clienților. Noii acționari vor crește activitatea companiei și vor lansa noi produse destinate, în special, antreprenorilor”, a declarat Eugen Voicu, fondatorul SAI Certinvest. Eugen Voicu are 95% din acţiuni, după ce a răsumpărat pachetul vândut la Aviva.

La rândul său, SIF Transilvania își diversifică portofoliul cu o companie „într-un domeniu nou în portofoliul societății și afirmă interesul strategic pentru serviciile financiare non-bancare, segment de activitate unde estimăm că potențialul de creștere este substanțial pe termen mediu și lung”, a declarat Radu Toia, Vicepreședinte Executiv SIF Transilvania.

SAI Certinvest este cea mai mare companie româneasca independentă de asset management, cu active în administrare de peste 250 milioane de lei și o experiență de peste 20 de ani în investiții pe piața din România. Compania are în administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (fonduri de acțiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), precum și un număr important de portofolii individuale, fiind lider pe acest segment.

SIF Transilvania este o societate listată la Bursa de Valori București și administrează active în valoare de aproximativ 250 milioane de EUR. Compania are o politică de investiții diversificată, cu expuneri semnificative în domeniul financiar, turism și imobiliar.

Conform acordului încheiat, termenii și condițiile tranzacției nu vor fi făcute publice.

Tranzacția se supune îndeplinirii condițiilor de finalizare obișnuite, inclusiv obținerea aprobărilor din partea autorităților de reglementare.

Te-ar mai putea interesa și
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
Tajani: Dacă Ucraina pierde, Putin nu se va aşeza niciodată la masa tratativelor de pace
 Dacă Ucraina pierde războiul, preşedintele rus Vladimir Putin nu va negocia niciodată pacea, a declarat joi şeful diplomaţiei italiene, Antonio Tajani, în deschiderea reuniunii miniştrilor......
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți de sistem
Ce ar trebui să facă restaurantele pentru a putea recicla ambalajele cu garanție. Jucătorii HoReCa sunt nemulțumiți ...
Restaurantele și hotelurile își vor putea stabili singure un calendar prestabilit în care ambalajele cu garanția de ...
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky a primit licență de operare în Canada și ar putea lansa zboruri directe spre Montreal și Toronto
HiSky, a obținut licența de operator aerian străin, oferită de Agenția Canadiană de Transport, care îi oferă permisiunea ...
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
Zinchuk, BERD: În ultimii 30 de ani, BERD a oferit peste un miliard de euro pentru investiţii în România
România a utilizat fonduri din partea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) de peste un miliiard ...