1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Finanţe şi bănci

UPDATE Certinvest și SIF Transilvania au preluat AXA România. Certinvest vrea şi un fond de pensii

Cea mai mare  societate independentă de administare a investiţiilor, SAI Certinvest și SIF Transilvania (SIF3) semnează astăzi acordul prin care cumpără afacerea Grupului AXA din România de asigurări de viaţă şi economisire din România, Grupul Axa se retrage de pe piața din România.

18 dec, 2014 | | ECONOMICA.net
(update 19 dec, 2014 10:23) Certinvest vrea şi fondul de pensii private al fostei patroane
Certinvest vrea şi fondul de pensii private facultative Pensia Mea, cu active în gestiune de 40,2 milioane de lei, de la administratorul deţinut de Metropolitan Life, potrivit unor surse citate de ZF.ro. Metropolitan Life este compania de asigurări care a preluat fondul de pensii de la Aviva, atunci când aceasta s-a retras. Tot atunci Certinvest a fost răscumpărată de la Aviva de Eugen Voicu, fondatorul Certinvest

SAI Certinvest va achiziționa o participație de 70% din filiala AXA din România, AXA Life Insurance SA, în timp ce SIF Transilvania va achiziționa 30%, potrivit unui raport al Certinvest.

Certinvest revine în domeniul asigurărilor, după ce a făcut parte din Grupul Aviva timp de trei ani, din 2007 până în 2010.

Prin preluarea AXA, Certinvest vrea să-şi asigure diversificarea portofoliului de investiții pentru clienții săi și, în același timp, pentru clienții de asigurări care sunt interesați de alte proiecte investiționale.

“Asigurările de viață și sănătate creează o sinergie puternică cu activitatea de acum a Certinvest, atât în privința portofoliului de produse cât și în privința intereselor clienților. Noii acționari vor crește activitatea companiei și vor lansa noi produse destinate, în special, antreprenorilor”, a declarat Eugen Voicu, fondatorul SAI Certinvest. Eugen Voicu are 95% din acţiuni, după ce a răsumpărat pachetul vândut la Aviva.

La rândul său, SIF Transilvania își diversifică portofoliul cu o companie "într-un domeniu nou în portofoliul societății și afirmă interesul strategic pentru serviciile financiare non-bancare, segment de activitate unde estimăm că potențialul de creștere este substanțial pe termen mediu și lung”, a declarat Radu Toia, Vicepreședinte Executiv SIF Transilvania.

SAI Certinvest este cea mai mare companie româneasca independentă de asset management, cu active în administrare de peste 250 milioane de lei și o experiență de peste 20 de ani în investiții pe piața din România. Compania are în administrare un portofoliu diversificat de fonduri mutuale (fonduri de acțiuni, fonduri de indici, fonduri cu venit fix, fonduri diversificate), precum și un număr important de portofolii individuale, fiind lider pe acest segment.

SIF Transilvania este o societate listată la Bursa de Valori București și administrează active în valoare de aproximativ 250 milioane de EUR. Compania are o politică de investiții diversificată, cu expuneri semnificative în domeniul financiar, turism și imobiliar.

Conform acordului încheiat, termenii și condițiile tranzacției nu vor fi făcute publice.

Tranzacția se supune îndeplinirii condițiilor de finalizare obișnuite, inclusiv obținerea aprobărilor din partea autorităților de reglementare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO