CES 2023, cea mai mare ediție de după pandemie. Ce noutăți aduc HP, Samsung, Sony și Asus

Cel mai mare târg anual din sectorul tech, Consumer Electronics Show (CES), se deschide joi la Las Vegas, unde vizitatori vor putea descoperi, până pe 9 ianuarie, ultimele noutăţi în materie de ecrane inteligente, roboţi inventivi, electrocasnice şi obiecte futuriste. Aceasta este cea mai mare ediție de după pandemie.
Lidia Neagu - joi, 05 ian. 2023, 16:17
CES 2023, cea mai mare ediție de după pandemie. Ce noutăți aduc HP, Samsung, Sony și Asus

Cele mai importante noutăți de la Sony

Sony susține o gamă largă de activități de producție pentru a se apropia de diverse comunități, de la creatorii de top la viitorii creatori de conținut. Acest stand prezintă soluții vaste de producție în materie de imagistică, inclusiv camere cinematografice digitale, cum ar fi VENICE 2, seria de camere mirrorless full-frame Alpha, seria de camere de vlogging, drona profesională Airpeak, smartphone-urile Xperia și Creators’ Cloud, o platformă de producție media bazată pe cloud. În plus, Sony propune producția de conținut audio de înaltă calitate prin intermediul microfoanelor și căștilor pentru profesioniști și pentru creatori, în general.

PlayStationVR2 și PlayStation5

Sony va expune PlayStation VR2 (PS VR2), casca de realitate virtuală de ultimă generație pentru PlayStation 5, care oferă o experiență de joc mai captivantă ca niciodată. PS VR2 are câteva caracteristici cheie care sunt obținute prin utilizarea tehnologiei PS VR2 Sense, cum ar fi feedback-ul căștii, urmărirea ochilor, 3D Audio și declanșatoarele adaptive, precum și feedback-ul haptic de la controlerul PS VR2 Sense. Unele jocuri PS VR2 și PS5 sunt disponibile pentru a fi încercate, împreună cu accesoriile PS5 care vor fi prezentate la stand.

Totodată, va fi expus un nou prototip de vehicul de la Sony Honda Mobility, al cărui scop este acela de „a oferi mobilitate, prin puterea inovației care derivă din diverse surse de inspirație”.

Samsung

Compania sud-coreeană a expus cel mai luminos panou OLED dedicat smartphone-urilor, care atinge o luminozitate de peste 2000 nits. Acest panou folosește o tehnologie asemănătoare cu cea a display-urile integrate pe cele mai noi TV-uri OLED din portofoliu, S95C și S90C, luminozitatea rezultată fiind similară.

Samsung a anunțat cea mai recentă inovație pentru locuințe inteligente, Stația SmartThings – primul său produs care are suport Matter încorporat încă de la început. Este un  mod convenabil și nou de a da startul experiențelor SmartThings acasă și de a facilita interacțiunea cu dispozitivele conectate. SmartThings Station transformă încărcătorul wireless Samsung într-un hub inteligent pentru casă, care poate schimba setările din casă printr-o simplă apăsare de buton.

În ceea ce privește experiențele conectate, Samsung a dezvăluit și noi parteneriate, inclusiv extinderea colaborării cu Philips Hue. Jasper Vervoort, vicepreședinte senior și manager general la Philips Hue a  discutat despre o nouă modalitate de sincronizare a conținutului televizoarelor Samsung cu iluminarea Philips Hue prin aplicația Philips Hue Sync TV, care poate fi descărcată din magazinul de aplicații de pe televizoarele Samsung. Aceasta este prima soluție pentru sincronizarea iluminatului și a conținutului de pe televizoarele Samsung fără hardware suplimentar. 

Samsung a dezvăluit cum va funcționa și Modul Relumino, care va fi disponibil pe seria de televizoare Samsung Neo QLED 8K și 4K din 2023. Modul le va permite persoanelor cu deficiențe de vedere să vizualizeze diverse tipuri de conținut – lucru posibil prin evidențierea contururilor și îmbunătățirea contrastului și a culorilor, astfel încât conținutul să fie mai clar.

În plus, Samsung a prezentat și o nouă pereche de ochelari Relumino (care a debutat pentru prima dată la CES 2018 ca parte a programului  său de accelerare a startup-ului C-Lab), precum și aplicația sa mobilă ce contribuie la o experiența vizuală mai plăcută pe fiecare ecran. 

HP anunță noi laptopuri, monitoare, accesorii și servicii

Noul portofoliu HP Dragonfly Pro pentru liber-profesioniști oferă experiențele care contează cel mai mult, inclusiv: sistem audio, cameră foto și ecran tactil puternice, autonomie de o zi a bateriei și asistență și servicii disponibile 24/7.

Dragonfly Pro Chromebook este conceput pentru utilizatorii care sunt în permanență conectați la internet, consumă conținut divers indiferent unde s-ar afla și care își doresc un dispozitiv ușor de utilizat, cu funcții și design premium. Acest dispozitiv de 14″ are o cameră de 8 MP orientată spre utilizator – o premieră pentru un Chromebook cu clapetă, are cel mai luminos ecran tactil instalat vreodată pe un Chromebook, astfel încât claritatea nu este afectată într-o cameră întunecată sau într-o zi însorită. 

Cu diagonale de la 21,5″ la 44,5″, monitoarele HP E-Series G5 oferă o varietate de opțiuni, cu rezoluție 4K pe anumite modele, ecrane curbate și ultrawide, 99% sRGB și accesorii potrivite. HP Eye Ease reduce expunerea la lumina albastră, iar un senzor de lumină ambientală ajustează automat luminozitatea ecranului. HP E45c G5 este primul monitor curbat super ultrawide dual QHD de 45″ din lume. Două monitoare QHD de 24″ pot fi înlocuite cu un monitor cu diagonala de 44,5″ folosind noua funcție Virtual Dual Display. Toate monitoarele din această serie sunt proiectate cu materiale reciclate și regenerabile în proporție de 90%, cum ar fi zațul de cafea și aluminiul reciclat.    

Monitoarele HP M24h și M27h FHD modernizează configurația biroului de acasă cu o ergonomie îmbunătățită, pentru a găsi postura și unghiul de vizualizare perfecte. Este, de asemenea, prima serie de monitoare din lume cu ghid de configurare a confortului prin intermediul unui software de afișare integrat.

De asemenea, HP introduce seria de căști wireless de calitate profesională Poly Voyager Free 60 Series. Oferă până la cinci ore de convorbire cu anularea activă adaptivă a zgomotului și tehnologia WindSmart pentru a bloca zgomotele de fond care distrag atenția. Versiunea standard include o carcasă de încărcare care oferă 10 ore suplimentare de convorbire, iar Poly Voyager Free 60+ vine cu o carcasă de încărcare inteligentă cu un ecran tactil OLED cu acces ușor la funcțiile de volum și dezactivare a sunetului, precum și o vizualizare rapidă a nivelului bateriei și a stării apelurilor, dar și o intrare analog de 3,5 mm, ideală pentru sistemele de divertisment de la bordul aeronavelor.

Camera web HP 620/625 FHD, cu certificare Zoom, are două microfoane cu reducere a zgomotului, un câmp de vizualizare reglabil și funcții video, inclusiv focalizare automată, încadrare facială AI și îmbunătățirea luminii de fundal. Pentru o autentificare ușoară, rapidă și sigură, camera web economisește secunde prețioase folosind funcția de recunoașterea facială Windows Hello. Captează fiecare unghi cu o rotire de 360 de grade și o înclinare de 90 de grade pentru o flexibilitate suplimentară. Face parte din portofoliul sustenabil, având 71% plastic reciclat post-consum și ambalaj 100% reciclabil.

Mouse-ul reîncărcabil HP 710 e silențios, are un design compact și o durată de viață a bateriei de până la 90 de zile.  Cu șase butoane programabile pentru comenzi rapide personalizate, utilizatorii pot lucra fără probleme cu compatibilitate multi-OS pe trei dispozitive salvate. Dispozitivul este fabricat din 60% plastic reciclat post-consum.

ASUS a prezentat noile lansări

ASUS a dezvăluit numeroase inovații, produse în premieră și soluții sustenabile cu prilejul evenimentului online de lansare Seeing An Incredible Future din cadrul CES 2023. Printre cele mai importante inovații se numără ASUS Spatial Vision, prima tehnologie de ecrane OLED 3D fără ochelari din lume, care le oferă creatorilor o experiență vizuală și de lucru unică. ASUS a anunțat, de asemenea, soluțiile inovatoare pentru creatori, inclusiv laptopuri pregătite pentru Windows 11 cu cele mai noi procesoare Intel Core i9 HX din generația a 13-a și plăci grafice din seria NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop.

Lista noutăților cuprinde ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604), Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ), Zenbook Pro 14 OLED (UX6404), Zenbook 14X OLED (UX3404), Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604), ProArt Display OLED PA32DCM și ProArt Display PA279CRV.

ASUS a anunțat noi produse destinate segmentului comercial, fiecare dintre acestea oferind incredibile performanțe, funcții polivalente și posibilități de dezvoltare în mediul de afaceri. Printre cele mai importante produse se numără noul ExpertBook B9 OLED (B9403CVA), un laptop incredibil de ușor și de puternic, creat pentru oamenii de afaceri, laptopul ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401FBA) pentru jocuri captivante și utilizări flexibile, precum și routerul ASUS ExpertWiFi EBM68 pentru viteze mari de transfer de date și securitate ridicată. Noua gamă de soluții business reunește niște companioni perfecți pentru productivitate non-stop, durabilitate și securitate.

De asemenea, publicul a asistat la prezentarea noilor modele ASUS ExpertCenter PN64-E1 și PN42, precum și a mini PC-ului ASUS Chromebox 5 (CN67) – care oferă performanțe, conectivitate, stocare și facilități la potențial maxim.

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Metoda de plată care plasează Bucureștiul deasupra a jumătate din capitalele UE. Poate deveni numărul unic un City Card mai ușor de folosit?
Metoda de plată care plasează Bucureștiul deasupra a jumătate din capitalele UE. Poate deveni numărul unic un City Card ...
Numărul unic #7458 a fost accesat de peste 11 milioane de ori în 2023, doar pentru plata călătoriilor cu mijloacele STB ...
Grupul Bobnet aduce 490.000 de dolari pentru consolidarea fabricii de la Ploiești unde produce dispozitive IoT pentru export
Grupul Bobnet aduce 490.000 de dolari pentru consolidarea fabricii de la Ploiești unde produce dispozitive IoT pentru export
Grupul Bobnet majorează cu 490.000 de dolari capitalul social al Bob IoT Enterprise, fabrică unde se produc mai multe dispozitiv ...
Românii plătesc, în termeni nominali, printre cele mai mici prețuri la energie electrică din UE. Lucrurile se schimbă la paritatea puterii de cumpărare
Românii plătesc, în termeni nominali, printre cele mai mici prețuri la energie electrică din UE. Lucrurile se schimbă ...
Exprimate în euro, prețurile la energie electrică plătite de consumatorii casnici din România sunt printre cele mai ...