Cetățenii saudiți își vor putea închiria locuințele pe modelul Airbnb

Rezidenţii saudiţi vor putea închiria camere turiştilor după o schimbare drastică a legii, care deschide calea pentru afaceri după modelul Airbnb.
News.ro - vin, 06 ian. 2023, 17:18
Cetățenii saudiți își vor putea închiria locuințele pe modelul Airbnb

Noul regulament, ​​care a fost aprobat de ministrul Turismului Ahmed Al-Khateeb, va permite eliberarea a maximum trei permise per proprietate, relatează publicația AraBnews, citată de News.ro.

Aceste permise pot dura de la unu la trei ani.

Cele mai recente reglementări asigură că sectorul turismului ţine pasul cu renaşterea pe care o traversează Arabia Saudită şi reflectă eforturile ministerului de a atinge obiectivele strategiei de dezvoltare a turismului în Regat.

Al-Khateeb a descris noile legi drept „un pas promiţător către un viitor prosper al turismului” pe Tweeter.

„Aceste reglementări ar permite ministerului să consolideze cooperarea cu sectorul privat şi să ofere oportunităţi de angajare în sectorul turismului”, a spus Al-Khateeb.

Pentru a solicita un permis, ministerul a evidenţiat mai multe condiţii pe care trebuie să le îndeplinească solicitantul.

Reşedinţa ar trebui să facă parte dintr-o proprietate destinată utilizării rezidenţiale sau agricole, iar solicitanţii trebuie să fie cetăţeni saudiţi.

De asemenea, aceştia ar trebui să furnizeze un titlu de proprietate electronic sau un contract de închiriere electronic care dovedeşte dreptul de uzufruct al bunului care face obiectul autorizaţiei.

Dacă proprietatea este proprietate comună, toţi cei care au un cuvânt de spus trebuie să fie de acord cu cererea.

Reglementările permit, de asemenea, flexibilitate în plăţile financiare în funcţie de capacităţile unităţii.

Înainte de intrare în zona turistică, facilităţile trebuie să respecte normele de curăţenie şi întreţinere.

În decembrie, Regatul a iniţiat 10 noi politici care vizează extinderea sectorului turistic şi protejarea turiştilor, potrivit ministrului Turismului Ahmed Al-Khateeb.

Politicile emise au inclus legi pentru sector, precum şi reglementări pentru controlul calităţii şi monitorizarea serviciilor.

Te-ar mai putea interesa și
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Erdogan: Turcia ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a dat de înţeles că ţara sa ar putea aproba candidatura Finlandei la NATO, fără a face la fel şi în privinţa Suediei, într-o întâlnire televizată......
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Șeful Alfa Romeo anunță dezvoltarea unui model de clasă mare menit să ajute la cucerirea pieței americane
Jean-Philippe Imparato, directorul executiv al mărcii Alfa Romeo din grupul Stellantis, consideră că piața americană ...
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate o propunere de interzicere a cazinourilor
Alegătorii din Liechtenstein au respins cu o largă majoritate duminică o propunere de interzicere a cazinourilor, într-un ...
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este obligat de lege să o cumpere
Mai mulți stăpâni de câini, obligați să facă „RCA” pentru animal. Cât costă asigurarea și cine este ...
Tragedia de pe Lacul Morii, unde un om a murit mușcat de câini, ne amintește că animalele domestice pot provoca daune ...