1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

CEZ a primit oferte angajante pentru activele sale din Bulgaria

Grupul ceh de utilităţi - CEZ a primit oferte angajante pentru activele sale din Bulgaria de la mai multe părţi interesante, oferte pe care le evaluează în prezent, urmând a lua o decizie cu privire la viitorul acestor active în luna septembrie, a declarat directorul general de la CEZ, Daniel Benes, pentru agenţia CTK.

21 aug, 2017 | Agerpres

În anul 2004, grupul ceh CEZ a preluat mai multe active din Bulgaria, printre care şi o companie care distribuie energie electrică pentru mai mult de două milioane de gospodării în vestul Bulgariei, după ce a înaintat o ofertă de 281,5 milioane de euro. La începutul acestui an, însă, CEZ a anunţat că vrea să îşi vândă activele din Bulgaria.

'Este adevărat că evaluăm condiţiile conform cărora am putea găsi un cumpărător pentru activele noastre din Bulgaria', a declarat Daniel Benes, adăugând că va analiza dacă una din aceste oferte va fi în interesul CEZ.

În luna aprilie a acestui an, în mass media din Bulgaria au apărut informaţii potrivit cărora un număr de zece ofertanţi au depus oferte pentru activele CEZ din Bulgaria. Benes a precizat că numărul iniţial al candidaţilor a fost mai redus, dar nu a dezvăluit identitatea acestora sau valoarea ofertelor primite.

Grupul energetic ceh Energo-Pro, care operează şi el pe piaţa din Bulgaria, a confirmat deja că este interesat de activele CEZ din Bulgaria. De asemenea, în luna mai a acestui an, ministrul român al Energiei, Toma Petcu, a declarat că furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica a depus o ofertă pentru preluarea companiei pe care CEZ o deţine în Bulgaria. Ministerul Energiei deţine 48,7% din acţiunile Electrica, restul fiind tranzacţionate pe bursă.

Grupul CEZ este controlat de statul ceh, care deţine aproximativ 70% din acţiuni. Grupul CEZ este prezent şi pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO