CEZ continuă procesul de vânzare a activelor din România, în ciuda crizei coronavirus. Dacă nu obţine câţi bani vrea, nu vinde

Grupul ceh CEZ va continua procesul de vânzare a activelor din România, în ciuda contextului economic dificil creat de pandemia de coronavirus. Dacă nu vor obţine suma de bani pe catre şi-o doresc, cehii vor renunţa să vândă.
Mihai Nicuţ - joi, 26 mart. 2020, 19:31
CEZ continuă procesul  de vânzare a activelor din România, în ciuda crizei coronavirus. Dacă nu obţine câţi bani vrea, nu vinde

În contextul în care pandemia de coronavirus a dat peste cap pieţele financiare şi economiile în ansamblu, am trimis o solicitare la CEZ AS referitoare la derularea procesului de vânzare a activelor din România.

Iată întrebările şi răspunsurile primite din partea reprezentanţilor CEZ AS:

-În contextul acesta, al pandemiei de coronavirus, calendarul de vânzare a activelor CEZ din România continuă conform planurilor dvs. iniţiale sau va fi ajustat sau suspendat? Daca va fi ajustat, care sunt modificările?

În acest moment, procesul de divestment se desfăşoară conform calendarului prestabilit. Încercam să ne adaptam situaţiei şi mare parte din consultari au fost redirecţionate în mediul on-line.

-Dacă programul de vânzare va continua, apreciaţi ca tranzactia va fi afectată de situaţia economica generată de pandemia de coronavirus şi dacă da, în ce fel? Orice comentariu este binevenit.

Aşa cum am declarat anterior, în situaţia în care nu obţinem o ofertă satisfăcătoare pentru activele noastre, nu suntem presaţi să ieşim din piaţa din România.

-La acest moment, care este situaţia acestui proces, câte oferte aţi primit şi care este calendarul tranzactiei?

În acest moment, părţile interesate desfăşoară un proces minuţios de due dilligence, în urma căruia vor depune ofertele angajante.

CEZ a anunțat că scoate la vânzare distribuția de energie electrică din Oltenia, parcul eolian din Dobrogea (circa 600 MW, cel mai mare parc eolian de uscat din Europa), firma de furnizare, care are 1,4 milioane de clienți, și microhidrocentralele din zona Reșița (patru la număr, 22 MW putere instalată). CEZ a.s. a publicat anunțul de vânzare în data de 9 septembrie.

Peste 30 de potenţiali cumpărători şi-au manifestat interesul pentru a cumpăra activele de la noi, a anunţat grupul ceh pe 12 noiembrie, într-un comunicat. Potrivit unor surse din piaţa de energie, au depus oferte, din România, Hidroelectrica, Electrica şi SAPE (posibil să intre în consorţiu cu Electrica)

Te-ar mai putea interesa și
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei......
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat vineri cu ambasadorul Austriei în România, ...
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
Un număr de 3.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit ...