CEZ: Nu ne grăbim să vindem activele din România. Este o piaţă stabilă şi suntem fericiţi aici

Compania cehă de utilităţi CEZ nu se grăbeşte să vândă activele din România şi îşi continuă proiectele de aici, întrucât consideră că piaţa românească este una dintre cele mai stabile din regiune, a declarat, marţi, Ondrej Safar, country manager CEZ România, într-o conferinţă de presă, scrie Agerpres.
Economica.net - mar, 09 iul. 2019, 11:18
CEZ: Nu ne grăbim să vindem activele din România. Este o piaţă stabilă şi suntem fericiţi aici

„Pe data de 26 iunie, acţionarii grupului au votat o nouă strategie, care descrie principalele direcţii de dezvoltare în viitor şi care include renunţarea la activele din România. Acum începem să lucrăm la partea pregătitoare a procesului de vânzare, însă este prea devreme să apreciem ceva despre următorii paşi. Nu ne aflăm sub presiunea timpului să facem acest lucru pe termen scurt”, a arătat Safar.

El consideră că activitatea CEZ în România este una de succes, care va atrage oferte competitive din partea celor interesaţi.

„Suntem fericiţi în România şi credem că putem primi oferte interesante şi competitive. Dacă nu vor veni oferte, vom repeta procesul. Procesul în sine va fi unul standard şi transparent şi fiecare participant va avea oportunitatea de a face o ofertă, apoi vom decide în funcţie de toate aceste elemente când şi cui vom vinde. Oricine din România sau din străinătate va avea posibilitatea de a face o ofertă”, a continuat şeful CEZ România.

Safar a mai spus că activitatea în companie îşi urmează cursul normal.

„Păstrăm în continuare proiectele deja începute şi vom începe derularea altora, menţinem investiţiile şi rămânem un partener important pentru mediul în care activăm. Suntem şi vom rămâne în continuare în spatele contractelor pe care le avem şi pe care le vom încheia. Deci, una peste alta, nu foarte multe lucruri se vor schimba”, a subliniat el.

Potrivit lui Safar, succesul din România al CEZ depinde de cei 1.800 de angajaţi. „Indiferent de ce spun acţionarii noştri, ei reprezintă adevărata companie şi toate proiectele sunt făcute de oameni din companie, nu de cineva care vine din spaţiul cosmic să facă lucrurile astea. Toate aceste lucruri sunt separate de acţionariat”, a arătat el.

Şeful CEZ România a afirmat, totodată, că activitatea companiei nu a fost afectată de schimbările legislative din ultima vreme.

„Noi suntem fericiţi în România şi vedem România ca pe una dintre cele mai stabile ţări din regiune. Am fost în România, în Bulgaria, în Turcia, am fost implicat şi în câteva proiecte în Polonia şi acest lucru este adevărat. Deşi există percepţia că există numeroase schimbări, încă este un mediu stabil. În orice ţară există schimbări din când în când şi orice investitor va trebui să ţină cont de acest lucru”, a completat oficialul companiei energetice.

Grupul CEZ România a încheiat anul 2018 cu un EBITDA de 395 milioane de lei, în creştere cu 33 de milioane de lei faţă de anul anterior.

Compania este prezentă pe piaţa din România din 2005, când a cumpărat fost filială de distribuţie şi furnizare a energiei Electrica Oltenia, care alimentează şapte judeţe. CEZ deţine în România şi cel mai mare parc eolian terestru din România, cu o capacitate de 600 de MW.

Te-ar mai putea interesa și
Cristian Popa (BNR): În România există un exces de economisire bancară, care ar putea să meargă în economia reală prin intermediul bursei
Cristian Popa (BNR): În România există un exces de economisire bancară, care ar putea să meargă în economia reală ...
Există în România un exces de economisire bancară, care poate să meargă spre economia reală românească prin intermediul pieţei de capital, a afirmat miercuri, Cristian Popa, membru în......
Prețul bumbacului a atins marți un nivel record în ultimii zece ani. E foarte posibilă o nouă scumpire a hainelor
Prețul bumbacului a atins marți un nivel record în ultimii zece ani. E foarte posibilă o nouă scumpire a hainelor
Cotaţiile futures la bumbac au trecut marţi peste pragul de un dolar pentru o livră prima dată în ultimii zece ani, ...
Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită joi și votată marțea viitoare
Moțiunea de cenzură depusă de PSD va fi citită joi și votată marțea viitoare
Prima moţiune de cenzură depusă în Parlament care va fi dezbătută şi votată va fi cea iniţiată de Partidul Social ...
LEGO a înregistrat un profit operațional de un miliard de euro în primele șase luni din 2021, în creștere cu 104%
LEGO a înregistrat un profit operațional de un miliard de euro în primele șase luni din 2021, în creștere cu 104%
Grupul danez LEGO și-a făcut publice astăzi rezultatele financiare și operaționale pentru primele șase luni ale anului, ...