1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

CEZ şi Inercom vor analiza o posibilă implicare a statului bulgar în acordul lor de vânzare a activelor

Grupul ceh de utilităţi CEZ şi firma bulgară Inercom au acceptat să studieze posibilitatea ca statul bulgar să joace un rol în acordul de vânzare a activelor din Bulgaria pe care grupul ceh de utilităţi CEZ vrea să le vândă către Inercom, informează Reuters.

09 mar, 2018 | Agepres

Luna trecută, CEZ a anunţat că a ajuns la un acord preliminar cu producătorul bulgar de energie solară Inercom pentru a-i vinde cele şapte societăţi ale sale din Bulgaria, printre care se numără o companie de distribuţie care furnizează energie electrică unui număr de aproximativ trei milioane de persoane în nord-vestul Bulgariei.

În replică, Guvernul bulgar a anunţat că vrea să se implice în această tranzacţie pe fondul îngrijorărilor cu privire la capacitatea Inercom de a finanţa achiziţia şi a opera aceste active strategice pentru sistemul energetic naţional din Bulgaria.

'Deşi Guvernul bulgar nu şi-a manifestat interesul de a fi implicat în procesul de vânzare, care s-a derulat anul trecut, CEZ va analiza solicitarea comunicată de partenerul nostru de afaceri şi vom verifica această opţiune', a informat CEZ într-un comunicat de presă, adăugând că discuţiile cu Inercom vor continua în săptămânile următoare.

Vânzarea celor şapte companii (CEZ Bulgaria, CEZ Elektro Bulgaria, CEZ Razpredelenie, CEZ Trade Bulgaria, CEZ ICT Bulgaria, Free Energy Project Orešec şi Bara Group) pune punct unei istorii de 14 ani a CEZ în Bulgaria, ţară unde grupul ceh a fost implicat în ultimii ani în mai multe conflicte cu Guvernul şi organismele de reglementare. Anterior, la finele lunii octombrie 2017, CEZ a anunţat că a găsit un cumpărător pentru centrala electrică de la Varna, care a fost vândută separat.

Grupul CEZ este controlat de statul ceh, care deţine aproximativ 70% din acţiuni. Grupul CEZ este prezent şi pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO