CEZ vrea să cumpere centrale electrice şi mine din Germania

Grupul ceh de utilităţi CEZ analizează posibilitatea lansării unei oferte pentru centralele electrice şi minele din Germania scoase la vânzare de grupul suedez Vattenfall Group, în încercarea de a stabiliza profiturile pe fondul preţurilor scăzute la electricitate, a declarat directorul general de la CEZ, Daniel Benes, într-un interviu acordat The Wall Street Journal.
Economica.net - lun, 16 feb. 2015, 13:06
CEZ vrea să cumpere centrale electrice şi mine din Germania

De asemenea, Benes a precizat că CEZ, care operează pe pieţele din Cehia, România, Bulgaria şi Polonia, este în cursa pentru preluarea pachetului de 66% din acţiunile companiei slovace de utilităţi Slovenske Elektrarne AS care este scos la vânzare de grupul italian Enel, scrie Agerpres.

‘Trebuie să ne păstrăm mărimea şi de asemenea veniturile pe măsură ce preţurile la electricitate scad. Desigur, o parte a strategiei noastre este să creştem prin achiziţii’, a spus Daniel Benes.

CEZ, companie la care statul ceh deţine 70% din acţiuni, a raportat o scădere de 33% în ritm anual a profitului net în trimestrul al treilea al anului trecut însă cu toate acestea directorul general a declarat pentru WSJ că nu vor exista surprize cu privire la rezultatele pe ansamblul anului 2014. Estimările companiei pentru 2014 vizează un profit operaţional de 72 de miliarde de coroane (2,97 miliarde de dolari), în scădere faţă de 82 de miliarde de coroane în 2013. Profitul net ajustat ar urma să se situeze la 29 de miliarde de coroane, în scădere faţă de 38,2 miliarde de coroane în 2013.

În condiţiile în care recent a amânat investiţiile în două noi reactoare nucleare, care costă fiecare aproximativ cinci miliarde de dolari, care urmau să fie construite în Cehia până în 2020, CEZ a eliberat lichidităţi pentru achiziţii. ‘Vrem în continuare să fim printre primele zece companii energetice din Europa’ a spus Benes, adăugând că pentru a fi auzit la Bruxelles companiile trebuie să aibă o anumită mărime.

Grupul CEZ este prezent şi pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA.

Te-ar mai putea interesa și
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco Group, proprietarul lanţurilor de magazine cu discount Pepco, Poundland şi Dealz, va crea circa 13.000 de locuri de muncă în Europa, în următorii trei ani, în cadrul unei campanii......
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, vineri seară, că avea aşteptări mai mari în legătură cu activitatea lui ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere ...
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...