1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Companii

CEZ vrea să cumpere proiecte eoliene în România

Grupul CEZ, deţinut de statul ceh, este în discuţii avansate pentru achiziţia unor proiecte de producţie a energiei din surse eoliene în România, Germania şi Polonia, a declarat, miercuri, Adrian Borotea, corporate affairs manager în grupul ceh CEZ, la un seminar cu tema energiei.

25 apr, 2012 | Mediafax

"Suntem în discuţii avansate pentru achiziţia, în special, a unor proiecte eoliene. Avem şi discuţii, dar nu chiar atât de avansate, pe zona de microhidrocentrale", a afirmat Borotea.

CEZ a intrat pe piaţa energetică românească în 2005, când a preluat de la stat distribuitorul de energie Electrica Oltenia, şi operează în prezent mai multe hidrocentrale şi parcuri eoliene.

CEZ construieşte la Fântânele şi Cogealac un parc eolian care va avea o putere instalată de 600 MW, aproape cât un reactor nuclear de la centrala de la Cernavodă, valoarea proiectului fiind de 1,1 miliarde de euro.

Totodată, CEZ este prezent în sectorul producţiei de energie în microhidrocentrale, prin preluarea, anul trecut, a unei companii de profil de la grupul rus TMK.

Borotea declara în luna februarie că grupul ceh are disponibilă suma de trei miliarde de euro pentru investiţii în unităţi de producţie a energiei. O parte din această sumă ar putea fi investită în noi parcuri eoliene în România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO