CFR Călători a primit ofertă de la Softronic Craiova pentru modernizarea a 19 locomotive

Softronic Craiova depus singura ofertă la licitația CFR Călători, estimată la peste 100 de milioane de euro, pentru modernizarea a 19 locomotive, potrivit datelor din SEAP. Achiziția, care face parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a materialului rulant al operatorului de stat, este finanțată prin PNRR.
Anemona Andone - vin, 28 iul. 2023, 15:46
CFR Călători a primit ofertă de la Softronic Craiova pentru modernizarea a 19 locomotive

Până la termenul limită din 27 iulie, CFR Călători a primit ofertă la licitația de modernizare a 19 locomotive de la Softronic, compania din Craiova având ca subcontractant declarat firma Reșita Reductoare și Regenerabile, se arată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Anunțul de licitație al CFR Călători pentru „Servicii de modernizare locomotiva electrică 5100 kW în locomotivă electrică cu motoare electrice de tracțiune asincrone şi sistem ETCS nivel 2 şi achiziţia de servicii de mentenanţă pentru locomotivele modernizate” a fost publicat pe 21 mai 2023 în SEAP.

Fondurile necesare pentru această procedură de achiziţie sectorială sunt prevăzute în Programul anual de achiziţii modernizare material rulant, finantate prin PNRR, Componenta 4 Transport sustenabil I2 – material rulant feroviar si in Programul anual de achizitii servicii de reparatii si mentenanta material rulant modernizat PNRR avand sursa de finanțare – fonduri de la bugetul de stat prin Contractul de Servicii Publice încheiat de SNTFC ”CFR Călători” S.A. cu MTI prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) și aprobat prin H.G. nr. 1453/2022.

Contractul intră în vigoare la data semnarii de catre părţi şi este valabil 144 luni (12 ani) de la semnarea acestuia, perioadă ce include efectuarea serviciilor de modernizare pentru toate cele 19 locomotive, având ca dată de referinţă data de 1 Iulie 2026 pentru execuţia şi livrarea ultimei locomotive din modernizare, în vederea încadrării în intervalul stabilit pentru derularea PNRR, urmată de o perioadă de 9 ani (108 luni) pentru asigurarea execuţiei serviciilor de mentenanţă pentru ultima locomotivă ce va fi livrată din modernizare.

Licitația pentru modernizarea acestor locomotive face parte dintr-un program mai amplu al CFR Călători de modernizare material rulant, finanțat prin PNRR.

Până pe 26 iulie, CFR Călători a primit ofertă și la licitația pentru modernizarea a 19 locomotive cu motoare electrice de tracțiune asincrone. La această licitație cu o valoare estimată de 91 milioane de euro a depus ofertă compania Reloc Craiova.

În total, CFR Călători își propune prin PNRR modernizarea a 55 locomotive electrice destinate remorcării trenurilor de călători, conversia a 20 locomotive diesel hidraulice de manevră în locomotive electrice cu acumulatori și modernizarea a 139 vagoane de călători.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...