CFR Călători ar putea repara anul acesta 250 din 800 de vagoane retrase din circulaţie

CFR Călători ar putea repara până la sfârşitul anului 250 din cele 800 de vagoane retrase din circulaţie, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii companiei. Cel mai mare operator de transport feroviar de persoane se confruntă în prezent cu un deficit de 400 de vagoane.
Anemona Andone - lun, 11 iun. 2018, 20:54
CFR Călători ar putea repara anul acesta 250 din 800 de vagoane retrase din circulaţie

CFR Călători are 800 de vagoane retrase din circulaţie şi scadente la diferite tipuri de reparaţii. „Până la sfârşitul anului 2018 vor putea fi reparate aproximativ 250 de vagoane, care se află în diferite faze din procesul de reparaţie, în cadrul societăţilor comerciale de profil şi în procesul de achiziţie al serviciului de reparaţii”, estimează reprezentanţii CFR Călători.

Parcul activ de material rulant, apt pentru circulație, al CFR Călători numără în prezent 800 de vagoane de călători, inclusiv vagoane de dormit şi cuşetă. De asemenea, deficitul de material rulant de la acest moment este de aproximativ 400 de vagoane, spun reprezentanţii companiei.

„La acest moment, luând în calcul creșterea de trafic din ultima perioadă, acoperirea necesarului de material rulant s-ar putea realiza prin creşterea parcului activ de material rulant cu 400 unități de material rulant, respectiv 300 de vagoane şi 100 de automotoare”, explică reprezentanţii CFR Călători.

Din cauza deficitului de vagoane, CFR Călători anulează unele trenuri în minivacanţe, pentru a le suplimenta pe cele care circulă către cele mai solicitate destinaţii. Cel mai mare operator de transport feroviar a ajuns să aplice această măsură şi din cauză că de şapte ani nu a mai primit bani pentru vagoane noi, iar traficul a crescut datorită introducerii gratuităţii pentru studenţi în februarie 2017.

Conducerea CFR Călători a decis să anuleze unele trenuri în minivacanţa de Rusalii, pentru a-şi adapta capacitatea de transport la evoluția și dinamica traficului de pasageri.

„O serie de trenuri InterRegio precum şi unele trenuri Regio nu au circulat în unele zile libere din minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Rusaliilor, când traficul de călători a fost extrem de redus. Printre aceste trenuri s-a aflat şi trenul IR 1646 Târgu Mureş – Bucureşti Nord”, au răspuns reprezentanţii CFR Călători la solicitarea Economica.net.

Ei nu au precizat însă căte trenuri au fost anulate în total în zilele respective. Măsura anulării unor trenuri a mai fost aplicată de CFR Călători şi cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Şi ministrul Transporturilor Lucian Şova admite că CFR Călători se confruntă cu „un grav deficit de vagoane„.

Te-ar mai putea interesa și
Olaf Scholz are ambiții mari pentru Germania. Vrea ca țara sa să ajungă să aibă cea mai mare armată convențională din Europa
Olaf Scholz are ambiții mari pentru Germania. Vrea ca țara sa să ajungă să aibă cea mai mare armată convențională ...
Germania este pe cale să pună bazele celei mai mari armate convenţionale din Europa în cadrul NATO, a declarat marţi cancelarul german Olaf Scholz, după investiţii masive decise în urma......
Bulgaria expulzează 70 de diplomați ruși
Bulgaria expulzează 70 de diplomați ruși
Premierul bulgar Kiril Petkov (foto) a anunţat marţi expulzarea a 70 de membri ai personalului diplomatic rus, informează ...
Boris Johnson recunoaște că Turcia este greu de convins să accepte aderarea Finlandei și Suediei la NATO
Boris Johnson recunoaște că Turcia este greu de convins să accepte aderarea Finlandei și Suediei la NATO
Premierul britanic Boris Johnson a declarat marţi presei că Turcia este greu de convins să accepte primirea în NATO a ...
Restructurări masive în grupul farmaceutic elvețian Novartis. 8.000 de oameni vor fi dați afară
Restructurări masive în grupul farmaceutic elvețian Novartis. 8.000 de oameni vor fi dați afară
Gigantul farmaceutic elveţian Novartis a anunţat marţi că programul său de restructurare anunţat anterior ar putea ...