1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

CFR Călători introduce din 15 noiembrie două vagoane modernizate FOTO

CFR Călători introduce în circulaţie din 15 noiembrie două vagoane modernizate, a anunţat marţi Ministerul Transporturilor. Circa 400 de vagoane din cele 1.200 ale CFR Călători erau în această primăvară oprite din cauze tehnice.

06 noi, 2018 | ECONOMICA.net

"CFR Călători va avea 2 vagoane modernizate având fiecare câte 84 de locuri. Acestea vor intra în circulație după data de 15 noiembrie", menţionează reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Cele două vagoane vor avea instalații de ventilație, încălzire și climatizare, instalații de sonorizare, covoare antiderapante și uși cu acționare automată.

Ministrul Transporturilor Lucian Şova declara în luna iulie că CFR Călători va traversa foarte greu această vară, deoarece nu va avea vagoane suficiente pentru a satisface nevoia de trafic, mai ales pentru litoral.

"Din păcate, situaţia stă foarte rău, în sensul că din 1.200 de vagoane pe care CFR Călători le are în parcul inventar, în luna martie 400 erau oprite din cauze tehnice. Nicio licitaţie nu era făcută pentru reparaţia acestora, lucru care însă, acum, s-a făcut şi au început reparaţiile. Totuşi, vom traversa foarte greu această vară", avertiza ministrul Transporturilor.

Acesta mai spunea atunci că CFR Călători a început o procedură de licitaţie pentru un acord în vederea achiziţionării de 100 de automotoare tip Săgeată albastră Desiro. "Aşteptăm să le avem din septembrie - octombrie. Se repară, se fac eforturi să se gestioneze acest trafic cu un pic mai mult de 2/3 din totalul parcului pe care ar fi putut să îl exploateze", adăuga ministrul Transporturilor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO