CFR Călători introduce în sezonul estival trenuri directe către litoral. Vezi lista oraşelor

CFR Călători va introduce în sezonul estival trenuri directe din Craiova şi Braşov către litoral, timpul de călătorie urmând să se scurteze, a anunţat, miercuri, directorul de Strategie la CFR Călători, Adrian Vlaicu, la expo-conferinţa internaţională pe teme de infrastructură feroviară "InfraTrans 2015".
Economica.net - mie, 10 iun. 2015, 14:27
CFR Călători introduce în sezonul estival trenuri directe către litoral. Vezi lista oraşelor

„Craiovenii aveau în general legături directe prin trenurile care veneau din zona Arad – Timişoara, dar de data asta vor avea un tren al lor, care va lega Craiova de Constanţa. Braşovenii, în programul stabilit de circulaţie, au deja două legături directe Braşov – Constanţa, una dimineaţa, una seara. În funcţie de solicitări, suntem pregătiţi şi pentru a treia legătură. Deocamdată, nu există o cerere de piaţă foarte importantă pentru această a treia legătură, de aceea o ţinem în rezervă”, a declarat Adrian Vlaicu, citat de Agerpres.

Oficialul CFR Călători a precizat că timpul de călătorie pe rutele amintite se va scurta la 2,5 – 3 ore, în condiţiile în care trenurile vor circula cu o viteză de 140 de kilometri/oră pe anumite secţiuni, aceasta fiind ”viteza maximă a liniei”.

Potrivit acestuia, vineri, 12 iunie, vor reintra în circulaţie „Trenurile Soarelui”, care vor asigura legătura cu litoralul până în jurul datei de 15 septembrie.

„Programul estival, practic, va începe să fie operaţional din acest weekend şi, undeva în jurul datei de 15 septembrie, se va încheia. În funcţie de solicitări şi starea vremii, putem să mergem puţin după 15 septembrie, câteva zile, astfel încât să acoperim întreaga cerere de transport. Este vorba de un grafic foarte bine poziţionat pe parcursul întregii zile. Începe în jur de 5,30 – 6,00 dimineaţa, din Gara de Nord, cu primele plecări şi se termină undeva în jurul orelor târzii din noapte, respectiv 23,00, cu ultimele sosiri în Gara de Nord. Oferta de vară a CFR Călători vine sub numele de ‘Trenurile Soarelui”, a adăugat Adrian Vlaicu.

El a precizat că toate ofertele companiei vor fi aplicate şi „Trenurilor Soarelui”.

‘Toate ofertele noastre pe care le-am avut pe trenurile standard vor fi aplicate şi la aceste trenuri, la ‘Trenurile Soarelui’. În ceea ce priveşte trenurile Bucureşti – Constanţa, sunt două categorii de trenuri. Vorbim despre trenurile fără oprire Bucureşti-Constanţa, care anul trecut s-au bucurat de un mare succes, de aceea au circulat şi în extrasezon, repoziţionate pe ore mai bune pentru iubitorii de plajă, pentru ca aceştia să ajungă în timp util sau să plece în timp util de pe litoral. Durata lor de parcurs este de circa două ore’, a explicat reprezentantul CFR Călători.

Oficialul CFR Călători a amintit, totodată, şi de existenţa ”Trenului Tineretului”, adresat în general celor cu vârsta de până la 30 de ani.

„Faţă de ofertele standard, venim cu aşa-numitul ‘Tren al Tineretului’, care se adresează în special celor care, parafrazând numele unei melodii, noaptea nu dorm şi călătoresc, ajung dimineaţă pe malul mării, întâmpină soarele pe plajă. Acestora le-am dedicat un tren, ‘Trenul Tineretului’, care va circula în perioada sezonului estival, de la Sibiu până la Constanţa, prin Bucureşti. Este un tren care, în anii anteriori, s-a bucurat de un mare succes. Am constatat că publicul care-l utilizează este compus din tineri, majoritatea până în 30 de ani şi în cel mai rău caz în jurul vârstei de 30 de ani, uşor trecut”, a subliniat directorul de Strategie al CFR Călători.

Tarifele la trenurile Inter Regio se vor menţine la nivelul celor de anul trecut, la acestea urmând să se aplice toate reducerile tarifare operate de CFR Călători.

Te-ar mai putea interesa și
Sorin Cîmpeanu: Nu ne jucăm cu copiii deschide şcoala – închide şcoala
Sorin Cîmpeanu: Nu ne jucăm cu copiii deschide şcoala – închide şcoala
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a evidenţiat, luni, că decizia privind desfăşurarea cursurilor se ia săptămânal în funcţie de rata de infectare înregistrată în ziua de vineri, iar,......
Acţiunile One United Properties intră în indicele BET
Acţiunile One United Properties intră în indicele BET
Acţiunile One United Properties (BVB: ONE) au intrat în indicele Bucharest Exchange Trading (BET), începând de luni, ...
Theodor Cornel Stănescu este noul director General al Crédit Agricole România, bancă recent achiziţionată de Vista Bank
Theodor Cornel Stănescu este noul director General al Crédit Agricole România, bancă recent achiziţionată de Vista Bank
Theodor Cornel Stănescu, prim director general adjunct al Vista Bank, a fost desemnat director general al Crédit Agricole ...
Transelectrica se va împrumuta, prin credite și obligațiuni, pentru a finanța modernizarea și extinderea rețelei electrice
Transelectrica se va împrumuta, prin credite și obligațiuni, pentru a finanța modernizarea și extinderea rețelei electrice
Transelectrica va utiliza credite bancare și va emite obligațiuni pentru a finanța, parțial, lucrările din programul ...