1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

CFR Călători bagă vagoane la reparat pe bandă rulantă. Până acum, a reactivat o treime din câte are

CFR Călători, cel mai mare operator feroviar de transport persoane din România, a reparat 424 din cele peste 1.200 pe care le deţine. Compania a contractat anul trecut servicii de reparaţii pentru 670 de vagoane, iar anul acesta a lansat noi licitaţii pentru repararea a încă 205 vagoane.

05 feb, 2019 | | ECONOMICA.net

„În anul 2018 au fost contractate servicii de reparaţii pentru 670 de vagoane care se vor efectua în următorii doi ani. Au fost efectuate reparaţii planificate de tip RTG şi RP la un număr de circa 400 de vagoane şi de tip RGM (reparaţie generală cu modernizare) la un număr de 24 de vagoane", se arată într-un răspuns al CFR Călători pentru Asociaţia Pro Infrastructură.

Reprezentanţii companiei de stat spun că în acest mod se asigură creşterea parcului de vagoane în exploatare, cât şi continuarea procesului de reparaţie a vagoanelor de călători din circulaţie pentru următorii doi ani.

"Pe măsură ce vor fi redate în exploatare vagoanele din procesul de reparaţii, revizii planificate şi modernizare, se va putea continua suplimentarea trenurilor", au explicat reprezentanţii CFR Călători.

În vara anului trecut, fostul ministru al Transporturilor Lucian Şova atrăgea atenţia că CFR Călători nu va avea vagoane suficiente pentru a satisface nevoia de trafic, mai ales pentru litoral, în condiţiile în care din 1.200 de vagoane pe care le are în inventar, 400 erau oprite din cauze tehnice.

CFR Călători continuă şi în 2019 programul de reparare a materialului rulant propriu. Astfel, compania a lansat de la începutul anului două licitaţii pentru servicii de reparaţii a 205 vagoane, cu o valoare cumulată estimată de până la 504 milioane de lei, fără TVA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO