CFR: Lucrările de modernizare pe cele patru șantiere feroviare între Gurasada -Simeria, în grafic

Economica.net
03 08. 2018
cale__ferata_59385000

De asemenea, o analiză deosebită a fost acordată impactului pe care-l are în desfăşurarea lucrărilor situl arheologic de la Vărădia.

Potrivit unui comunicat al companiei, directorul general al CFR SA, Ion Gavrilă, a verificat, împreună cu reprezentanţii firmelor de construcţii şi de consultanţă, evoluţia lucrărilor de modernizare pe cele patru şantiere feroviare deschise în vestul ţării, între km 614 – Gurasada – Simeria.

Pe secţiunea km 614 – Gurasada – Simeria, în lungime totală de 141,17 kilometri, s-au semnat anul trecut contracte în valoare totală de 7,7 miliarde lei, pentru patru loturi de lucrări, pe secţiunile km 614 – Cap Y Bârzava (2a), Cap Y Bârzava – Cap Y Ilteu (2b), Cap Y Ilteu – Cap Y Gurasada (2c) şi Gurasada – Simeria (tronson 3).

„Pe cele patru şantiere, unde este asigurat front de lucru, nu se înregistrează decalaje în graficele stabilite, discuţiile fiind însă concentrate pe clarificarea problemelor şi identificarea soluţiilor tehnice optime în zonele de traseu unde se construiesc cele patru poduri noi peste râul Mureş, tunelul nou de la Bata, noile pasaje din staţiile Mintia şi Deva, o analiză deosebită fiind acordată şi impactului pe care-l are în desfăşurarea lucrărilor situl arheologic de la Vărădia”, se spune în comunicat.

Pe distanţa km 614 – Bârzava – Ilteu – Gurasada – Simeria constructorii vor executa lucrări de terasamente, consolidări, electrificare, energoalimentare, semnalizare şi de implementare a sistemului de siguranţă a traficului ERTMS (ETCS nivel 2 + GSMR) pe tot traseul, vor fi construite 187 de lucrări de artă (poduri/ podeţe/ tuneluri, pasaje superioare şi inferioare), iar în 25 de staţii de cale ferată (inclusiv halte comerciale şi puncte de oprire) se vor executa lucrări civile.

„Lucrările de infrastructură şi suprastructură feroviară pe cei 141 km au un grad ridicat de complexitate, în contextul în care pe o lungime destul de mare a acestui traseu proiectele prevăd construirea de variante noi. Doresc mobilizare permanentă cu forţă umană şi utilaje, pe fiecare şantier, implicarea comună a constructorului şi a responsabilului CFR în soluţionarea problemelor tehnice care apar pe parcurs, astfel încât graficul de execuţie să fie respectat’, le-a transmis constructorilor directorul general al CFR SA.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA administrează infrastructura feroviară publică.