1EUR = 4.8722 RON | Bucureşti 30 º

Companii

CFR Marfă nu a primit niciun leu de la Mediu pentru transportul tirurilor pe calea ferată

Eşec pentru programul guvernamental de încurajare a transportului de marfă pe calea ferată. Administraţia Fondului pentru Mediu nu a efectuat nicio plată în cadrul programului RO-LA în care era înscris doar operatorul naţional CFR Marfă.

10 feb, 2020 | | ECONOMICA.net

"Sesiunea pentru depunerea cererilor de finanţare în cadrul Programului privind transporturile de tip RO-LA a fost organizată în perioada 15 mai – 8 iunie 2018, sesiune în care a fost depusă o singură cerere de finanţare, de către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă CFR MARFĂ SA", îi răspunde ministrul Mediului Costel Alexe deputatului PNL de Constanţa Robert Boroianu.

Ministrul Mediului precizează că cererea CFR Marfă a fost aprobată în data de 6 iulie 2018, fiind încheiat apoi pe 23 iulie 2018 un contract de finanţare nerambursabilă în valoare de 14 milioane de lei.

"La data de 22.07.2019 durata contractului menţionat a expirat, fără a fi înregistrate plăţi în cadrul acestuia", continuă Costel Alexe.

El mai spune că în, prezent, în cadrul programului nu există proiecte în derulare sau sesiuni deschise.

ECONOMICA.NET a mai relatat despre programul RO-LA în vara anului 2018, când a avut loc un transport pe relaţia Dorneşti-Giurgiu Nord Fr.- Russe. "Transportul s-a efectuat în tren complet, la întreaga capacitate, respectiv 20 de camioane au fost încărcate în cele 20 de vagoane specializatate ale trenului", au explicat pentru Economica.net reprezentanţii CFR Marfă.

Aceştia erau atunci optimişti şi estimau că CFR Marfă poate transporta 4.000 de camioane pe an cu fondurile de 14 milioane de lei puse la dispoziţie în acea sesiunea de finanţare a programului.

CFR Marfă deţinea 160 de vagoane specializate pentru transportul TIR-urilor pe calea ferată şi era singurul operator feroviar de marfă din Romania care avea în proprietate astfel de vagoane, realizand în perioada 2002-2006 transporturi de acest fel pe relaţia Wels (Austria) – Glogovaţ (Arad).
 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO