1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

CFR Marfă: Privatizarea ar putea fi reluată în 2018. Pierderile s-au diminuat, rezultat pozitiv în septembrie

CFR Marfă şi-a diminuat pierderile cu până la 3,5 milioane de lei pe lună, înregistrând în septembrie un rezultat preliminat pozitiv de 1,2 milioane lei. Potrivit unui comunicat al companiei, transmis marţi AGERPRES, CFR Marfă estimează că reluarea procesului de privatizare ar putea avea loc în prima parte a anului 2018.

11 oct, 2016 | Agerpres

'CFR Marfă anunţă înregistrarea unui rezultat preliminat pozitiv în luna septembrie în valoare de 1,2 milioane lei. Astfel, după pierderi accelerate înregistrate în primele patru luni ale anului, de aproximativ 70 de milioane lei, respectiv 17,5 milioane lei/lună, societatea şi-a diminuat pierderile până la 3,5 milioane lei/lună în perioada mai - august, ca urmare a implementării de către noua conducere numită în baza OUG 109/2011 a unor măsuri urgente de reorganizare şi diminuare a costurilor şi raportează un rezultat pozitiv pentru luna septembrie 2016', notează sursa citată.

CFR Marfă precizează că, deşi se confruntă cu probleme majore, un volum mare al creanţelor neîncasate sau cheltuielile mari de exploatare fiind doar câteva dintre ele, 's-a angajat pe drumul reorganizării ferme şi eficientizării, având ca obiectiv creşterea profitabilă şi sustenabilă în următorii ani, punând astfel bazele reluării procesului de privatizare în prima parte a anului 2018'.

Conform unui Memorandum publicat în data de 4 octombrie de Guvern, Ministerul Transporturilor propune, în cazul SN CFR Marfă SA, stabilirea pachetului de acţiuni care va fi vândut şi a metodei de privatizare pe baza fundamentărilor transmise de consultantul de privatizare.

Executivul a aprobat în data de 15 iunie 2016 un plan de acţiune pentru restructurarea companiei, urmată de demararea procesului de privatizare începând cu trimestrul I 2018. Astfel, după implementarea programului de restructurare, programat a se derula în cursul anului 2017, şi emiterea de către consultantul ce va fi selectat de CFR Marfă a opiniilor şi concluziilor vizând rezultatul aplicării măsurilor de restructurare strategică, se preconizează modificarea/actualizarea strategiei de privatizare aprobată prin HG nr. 46/2013 cu obţinerea tuturor avizelor necesare inclusiv de la CSAT şi Consiliul Concurenţei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO