CGMB a aprobat, de principiu, procedurile necesare pentru fuziunea dintre Termoenergetica şi Energetica Servicii

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect care prevede că se aprobă, de principiu, demararea procedurilor necesare în vederea fuziunii dintre companiile municipale Termoenergetica Bucureşti SA şi Energetica Servicii Bucureşti SA, scrie Agerpres.
Economica.net - mie, 15 iul. 2020, 10:16
CGMB a aprobat, de principiu, procedurile necesare pentru fuziunea dintre Termoenergetica şi Energetica Servicii

„Se aprobă, de principiu, demararea procedurilor necesare în vederea fuziunii dintre Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA, în calitate de societate absorbantă, şi Compania Municipală Energetica Servicii Bucureşti SA, în calitate de societate absorbită (…) Data de referinţă a începutului fuziunii este data primelor situaţii financiare întocmite de ambele societăţi după eliberarea menţiunii de divizare şi dizolvare a Companiei Municipale Energetica Bucureşti SA de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dată care va sta la baza întocmirii proiectului de fuziune”, prevede proiectul de hotărâre adoptat, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, se aprobă, după eliberarea menţiunii de divizare şi dizolvare a Energetica Bucureşti SA de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ca Termoenergetica Bucureşti SA să contacteze o societate specializată în vederea întocmirii testului investitorului privat prudent în economia de piaţă, iar cheltuielile aferente urmează a fi suportate de Termoenergetica Bucureşti SA.

Proiectul mai prevede că se aprobă, după eliberarea menţiunii de divizare şi dizolvare a Energetica Bucureşti SA de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, ca Termoenergetica Bucureşti SA să contacteze o societate specializată în vederea întocmirii proiectului de fuziune, iar cheltuielile aferente urmează a fi suportate de Termoenergetica.

După finalizarea proiectului de fuziune, acesta se va supune dezbaterilor şi aprobării CGMB.

Termoenergetica Bucureşti SA şi Energetica Servicii Bucureşti SA, în maxim 30 de zile de la eliberarea menţiunii de divizare şi dizolvare a Energetica Bucureşti SA de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vor convoca Adunările Generale ale Acţionarilor pentru aprobarea de principiu a demarării operaţiunii de fuziune prin absorbţie.

Potrivit referatului de aprobare al proiectului, fuziunea prin absorbţie dintre Termoenergetica Bucureşti SA şi Energetica Servicii Bucureşti SA ar avea avantaje multiple, constând în principal în: reducerea costurilor de funcţionare a companiilor existente; dinamizarea dezvoltării activităţilor specifice aflate în structura unui singur operator; consolidarea şi conservarea know-how-ului din domeniul de activitate deţinut în prezent de societatea ce urmează a fi absorbită; eficientizarea managementului companiilor prin desfăşurarea activităţilor sub o conducere unică; îmbunătăţirea timpilor de modernizare şi intervenţie în domeniul specific de activitate.

Se menţionează că societatea absorbantă va putea desfăşura activităţile specifice prin obţinerea de utilaje noi în urma fuziunii.

Referatul de aprobare a proiectului mai face referire la o mai bună alocare a resurselor la nivelul societăţii absorbante, creşterea nivelului calităţii serviciilor, a puterii de negociere a societăţii absorbante cu furnizorii şi cu instituţiile financiare şi de credit, a eficienţei economice.

Referatul de aprobare aminteşte că, prin hotărârea CGMB nr. 145 din 11 martie 2019, a fost aprobată înfiinţarea Termoenergetica Bucureşti SA şi Energetica Servicii Bucureşti SA. Scopul constituirii Termoenergetica l-a reprezentat prestarea şi furnizarea serviciului public de alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica – producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice, societate având drept obiect principal de activitate furnizarea de abur şi aer condiţionat.

Termoenergetica este operatorul serviciului de utilitate publică căruia Municipiul Bucureşti i-a atribuit în mod direct, prin hotărârea CGMB nr. 625 din 14 noiembrie 2019, contractul de delegare a gestiunii serviciului de utilitate publică. În calitate de delegat, societatea desfăşoară exclusiv activităţi din sfera furnizării/prestării de servicii de utilitate publică destinate satisfacerii nevoilor de interes public general ale utilizatorilor pe raza de competenţă a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica.

Scopul constituirii Energetica Servicii Bucureşti SA l-a reprezentat prestarea activităţilor şi serviciilor ce nu sunt conexe activităţii de producere, transport, distribuţie şi furnizare a serviciului public de alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetica Bucureşti-Ilfov, societatea respectivă având drept obiect principal de activitate lucrări de instalaţii sanitare, de încălzire şi aer condiţionat, mai aminteşte referatul. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Canada recrutează profesionişti din Gaming şi VFX din România şi Balcani
Canada recrutează profesionişti din Gaming şi VFX din România şi Balcani
Un eveniment internațional de recrutare a profesioniștilor pentru industria de gaming, efecte vizuale și studiouri de ...
Raport Covid-19: 10.141 de cazuri noi din peste 34.000 de teste. Rata de pozitivare e aproape de 30%
Raport Covid-19: 10.141 de cazuri noi din peste 34.000 de teste. Rata de pozitivare e aproape de 30%
Un număr de 10.141 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
12 orașe din țară vor testa în premieră un autobuz cu hidrogen. Îl aduce Solaris
12 orașe din țară vor testa în premieră un autobuz cu hidrogen. Îl aduce Solaris
Solaris Bus & Coach, lider european în producția de vehicule electrice pentru transport public, va prezenta în premieră ...