Champions League: Primele echipe calificate în optimi şi programul meciurilor de miercuri

Rezultate înregistrate în partidele disputate, marţi, în ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor şi programul meciurilor de miercuri:
Economica.net - mie, 11 dec. 2013, 05:30
Champions League: Primele echipe calificate în optimi şi programul meciurilor de miercuri

Marţi

Grupa A

Manchester United (Anglia) – Şahtior Doneţk (Ucraina) 1-0

Şahtior Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, a ratat calificarea în optimile Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă, marţi, în deplasare, cu scorul de 1-0, de echipa engleză Manchester United, însă va juca în 16-imile Ligii Europa.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Jones ’67.

Manchester United va merge în optimile competiţiei de pe primul loc din grupa A, alături de formaţia germană Bayer Leverkusen, care trecut de Real Sociedad, scor 1-0, prin golul marcat de Toprak ’49.

Real Sociedad (Spania) – Bayer Leverkusen (Germania) 0-1

A marcat: Toprak ’49

Clasamentul final al grupei A este următorul: 1. Manchester United – 14 puncte; 2. Bayer Leverkusen – 10 puncte; 3. Şahtior Doneţk – 8 puncte; 4. Real Sociedad – 1 punct.

Grupa B

Galatasaray (Turcia) – Juventus Torino (Italia) – meci suspendat în minutul 31. Partida se va juca miercuri la ora 14.00

Meciul Galatasaray – Juventus Torino, din ultima etapă a grupei B a Ligii Campionilor, întrerupt în minutul 31 din cauza ninsorii abundente, se va relua miercuri seară, a decis arbitrul Pedro Proenca, informează AFP.

Partida de pe arena Ali Sami Yen a fost întreruptă la scorul de 0-0, arbitrul portughez Pedro Proenca luând decizia să trimită cele două echipe la vestiare.

Meciul de la Istanbul este decisiv pentru stabilirea celei de-a doua echipe din grupa B calificată în optimile Ligii Campionilor, unde a acces deja Real Madrid.

FC Copenhaga (Danemarca) – Real Madrid (Spania) 0-2

Real Madrid a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa daneză FC Copenhaga, într-un meci contând pentru ultima etapă a grupei B a Ligii Campionilor.

Golurile au fost marcate de Modrici ’25 şi Cristiano Ronaldo ’48.

Grupa C

Benfica (Portugalia) – Paris Saint-Germain (Franţa) 2-1

Olympiakos (Grecia) – Anderlecht (Belgia) 3-1

Olympiakos Pireu s-a calificat în optimile LC, Benfica merge în 16-imile Ligii Europa

Formaţia greacă Olympiakos Pireu s-a calificat în optimile Ligii Campionilor, în urma victoriei, scor 2-1, de pe teren propriu, din meciul cu Anderlecht Bruxelles, din etapa a şasea, ultima, a grupei C a competiţiei.

Pentru Olympiakos au marcat Saviola ’34 şi ’58 şi Dominguez ’90+5 (penalti), iar pentru Anderlecht a înscris Kljestan ’39.

Benfica Lisabona a trecut de Paris Saint-Germain, scor 2-1, prin golurile marcate de Lima ’45 (penalti) şi Gaitan, respectiv Cavani ’37 pentru francezi. Însă portughezii au ocupat în final locul trei şi vor juca în 16-imile Ligii Europa.

Clasamentul grupei C este următorul: 1. Paris Saint-Germain – 13 puncte; 2. Olympiakos – 10 puncte; 3. Benfica – 10 puncte; 4. Anderlecht – 1 punct.

Grupa D

Bayern Munchen (Germania)- Manchester City (Anglia) 2-3

Au marcat: Muller ‘5, Gotze ’12 / Silva ’28, Kolarov ’59 (penalti), Milner ’62

Viktoria Plzen (Cehia) – ŢSKA Moscova (Rusia) 2-1

Au marcat: Kolar ’76, Wagner ’90 / Musa ’65

Formaţia cehă Viktoria Plzen şi-a asigurat calificarea în 16-imile Ligii Europa, după ce a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa rusă ŢSKA Moscova, în ultima etapă a grupei D a competiţiei.

Pentru Viktoria au înscris Kolar ’76 şi Wagner ’90, iar pentru ŢSKA a marcat Musa ’65.

Clasamentul grupei D este următorul: 1. Bayern – 15 puncte; 2. Manchester City – 15 puncte; 3. Viktoria Plzen – 3 puncte; 4. ŢSKA Moscova – 3 puncte.

Miercuri

Grupa E

Schalke 04 (Germania) – FC Basel (Elveţia)

Chelsea (Anglia) – Steaua Bucureşti (România)

Grupa F

Olympique Marseille (Franţa) – Borussia Dortmund (Germania)

Napoli (Italia) – Arsenal (Anglia)

Grupa G

Austria Viena (Austria) – Zenit Sankt Petersburg (Rusia)

Atletico Madrid (Spania) – FC Porto (Portugalia)

Grupa H

AC Milan (Italia) – Ajax Amsterdam (Olanda)

FC Barcelona (Spania) – Celtic Glasgow (Scoţia).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...