Chello Central Europe, care deţine mai multe posturi TV în România, închide birourile din Bucureşti

Compania Chello Central Europe îşi restructurează operaţiunile din România, birourile sale din Bucureşti urmând să fie închise începând din 30 septembrie, potrivit unui comunicat de presă al companiei remis MEDIAFAX.
Economica.net - vin, 05 iul. 2013, 10:35
Chello Central Europe, care deţine mai multe posturi TV în România, închide birourile din Bucureşti

„În ultimii ani, Chello Central Europe a făcut un progres semnificativ în optimizarea şi creşterea continuă a eficienţei operaţiunilor sale. În cadrul acestui proces de optimizare, societatea a decis să restructureze operaţiunile sale din România. Începând cu septembrie 2013, activităţile de vânzări şi marketing ale canalelor Chello Central Europe vor fi desfăşurate printr-o structură de agenţie, iar birourile sale din Bucureşti vor fi închise”, se spune în comunicat.

Conform sursei citate, biroul din Bucureşti al Chello Central Europe va funcţiona până în 30 septembrie 2013, dată până la care va fi anunţat agentul desemnat pentru a derula operaţiunile companiei în România.

„Restructurarea nu va afecta conţinutul şi serviciile actuale ale celor 7 canale TV din România ale societăţii, iar pe termen mediu-lung, îşi propune să îmbunătăţească şi să extindă în continuare aceste servicii”, se mai spune în comunicat.

Chello Central Europe nu precizează câte persoane vor fi disponibilizate în urma închiderii birourilor sale din Bucureşti.

Pe de altă parte, reprezentanţii birourilor din Bucureşti ai Chello Central Europe nu au putut fi contactaţi până la momentul difuzării acestei ştiri.

Chello Central Europe face parte din Chellomedia, divizia de conţinut a Liberty Global plc. Chello Central Europe este producător şi distribuitor al 11 televiziuni şi este prezent în 13 ţări din regiunea Europei Centrale.

În România, Chello Central Europe operează mai multe televiziuni, între care Minimax, Megamax, TV Paprika, FilmCafe, MGM, Sport1 şi SportM.

Biroul de la Bucureşti al companiei este condus de Anda Mânza, care a fost numită în funcţia de Country Manager al Chello Central Europe România în 2011, în locul lui Dorian Ciubuc.

Operaţiunile în România ale Chello Central Europe sunt desfăşurate prin intermediul societăţii Chello Networks SRL, care în 2011 a avut o cifră de afaceri netă de 3.497.573 de lei şi un profit net de 62.807 de lei, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Pe de altă parte, presa internaţională a anunţat, în luna mai, că grupul american de telecomunicaţii Liberty Global Inc. şi-a scos la vânzare divizia de conţinut – Chellomedia -, care operează mai multe televiziuni, inclusiv în România. Această tranzacţie ar putea aduce Liberty Global o sumă estimată la 800 de milioane de dolari – 1 miliard de dolari, potrivit unor surse apropiate companiei, citate la momentul respectiv de The Wall Street Journal şi de Broadband TV News.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...