1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Extern

Cheltuielile de consum din SUA au scăzut în mod neaşteptat în octombrie, din cauza uraganului Sandy

Cheltuielile de consum din Statele Unite au scăzut în mod neaşteptat în octombrie, din cauza uraganului Sandy care a devastat coasta de est a ţării şi a împiedicat oamenii să meargă la lucru, sau la cumpărături, relatează Bloomberg.

30 noi, 2012 | Mediafax

Achiziţiile de retail au scăzut cu 0,2%, cel mai slab rezultat după luna mai, potrivit datelor Departamentului pentru Comerţ. Analiştii anticipau o stagnare.

În septembrie, cheltuielile de consum au avansat cu 0,8%.

Retailerii de pe coasta de est a SUA au fost nevoiţi să închidă sute de magazine la sfârşitul lui octombrie din cauza uraganului şi nu au putut profita de creşterea optimismului populaţiei faţă de evoluţia economiei, la începutul sezonului cumpărăturilor de iarnă.

"Vânzările de sărbători vor fi uşor mai mici decât anticipam iniţial, din cauza uraganului Sandy", a declarat Chris Christopher, analist la IHS Global Insight.

Departamentul pentru Comerţ a arătat că furtuna a afectat 24 de state federale, dar nu a putut estima impactul total asupra cheltuielilor şi veniturilor populaţiei.

Pe ansamblul economiei, salariile americanilor au scăzut cu 0,2% în octombrie, după o creştere de 0,3% cu o lună în urmă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO