Chestionar printre IMM-uri pentru înființarea unui furnizor dedicat de energie electrică

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii (CNIPMMR) a demarat un sondaj printre IMM-uri pentru a afla reacția antreprenorilor la ideea, vehiculată deja, a unui furnizor de energie electrică dedicat sectorului.
Mihai Nicuţ - mar, 26 ian. 2021, 05:45
Chestionar printre IMM-uri pentru înființarea unui furnizor dedicat de energie electrică

CNIPMMR a demarat un chestionar online, potrivit informațiilor ajunse în posesia noastră, în care îi întreabă pe patroni ce cred despre înființarea unui furnizor dedicat de electricitate, care ar avea, cel puțin pentru moment, numele Energia IMM. Chestionarul conține 12 întrebări, unele dintre ele fiind legate de datele de indentificare ale firmei respondente. Alături de acestea, alte întrebări sunt legate de estimarea de consum de energie electrică al firmei de la care se așteaptă răspuns, într-o lună de vară și într-una de iarnă, atât în kWh, cât și în bani plătiți în factură. Iată câteva dintre întrebările care arată clar intenția asociației antreprenorilor:

  • Sunteți mulțumiți de actualul dvs. furnizor de energie electrică?
  • Considerați că înființarea unei firme noi de furnizare energie electrică (IMM Energia) ar fi utilă și benefică activității dvs?
  • Ați fi interesat să încheiati un contract mixt de de furnizare de energie electrică și gaz natural?
  • Ați fi interesat să primiți servicii de consiliere pentru a consuma mai eficient sau chiar a vă produce singur o parte din energia electrică consumată?

Consiliul Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijloci din România (CNIPMMR) a anunțat acum circa două săptămâni analizează posibilitatea înfiinţării unui furnizor de energie special pentru IMM-uri

„Există o îngrijorare a IMM-urilor pe tema creşterii preţurilor la energie, pentru că vorbim de o categorie la fel de vulnerabilă ca şi populaţia. IMM-urile au şi ele o putere deficitară de negociere şi schimbările sunt acelea că preţul va creşte cu 20% şi pentru IMM-uri, ceea ce ar duce România înapoi în 2007, adică la cea mai scumpă energie din UE, cu consecinţe asupra coşului zilnic şi asupra competitivităţii. IMM-urile din România nu îşi permit să plătească energie mai scumpă, energia însemnând foarte mult în costurile de producţie”, a declarat atunci Florin Jianu, președintele CNIPMMR.

Cu aceeași ocazie, el a solicitat ca în cadrul Consiliului Consultativ al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) să existe şi un reprezentant al IMM-urilor. „Cred că se impune discuţia pe un ajutor de stat pentru susţinerea costurilor la energie şi o să avem discuţii in cadrul consiliului (CNIPMMR – n.r.) cu privire la posibilitatea înfiinţării unui furnizor propriu, care să vegheze nevoile IMM-urilor”, a completat atunci oficialul CNIPMMR.

Te-ar mai putea interesa și
Dacia crește pe principalele piețe auto europene
Dacia crește pe principalele piețe auto europene
Înmatriculările de autoturisme Dacia au crescut în luna iunie pe trei dintre cele mai importante piețe europene - Franța, Germania și Marea Britanie....
Constantin Oprean, șeful ASPAPLAST: Piața românească este invadată de pungi biodegradabile false
Constantin Oprean, șeful ASPAPLAST: Piața românească este invadată de pungi biodegradabile false
Piaţa din România este invadată de pungi de plastic biodegradabil false, care se transformă în microplastic, un praf ...
Germania: Comenzile industriale au crescut surprinzător în luna mai
Germania: Comenzile industriale au crescut surprinzător în luna mai
Comenzile pentru bunuri "Made in Germany" au crescut uşor în mai, depăşind estimările şi inversând tendinţa, după ...
Legea pentru comunicaţiile electronice a fost promulgată de Iohannis
Legea pentru comunicaţiile electronice a fost promulgată de Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, actul normativ pentru modificarea şi completarea unor acte normative ...