1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Chevron nu a solicitat eliberarea acordului de mediu pentru explorarea gazelor de şist

Compania americană Chevron nu a depus nicio documentaţie la Agenţia de Protecţie a Mediului pentru a solicita eliberarea acordului de mediu pentru începerea lucrărilor de explorare sau exploatare a gazelor de şist în judeţul Vaslui, a declarat, joi, directorul APM Vaslui, Remus Mitrea.

29 mar, 2012 | Mediafax

Conducerea APM Vaslui susţine că eliberarea acordului de mediu pentru compania petrolieră americană se va face doar după ce se va analiza impactul asupra mediului prin metoda care va fi folosită pentru exploatarea gazelor de şist.

"Până în prezent, compania Chevron sau vreo altă firmă nu a depus nicio documentaţie la APM pentru a solicita eliberarea acordului de mediu pentru demararea unor lucrări de explorare sau exploatare a gazelor de şist în judeţul Vaslui. Însă, dacă va exista vreo cerere în acest sens, se va face un studiu de impact asupra mediului în sensul că se va merge în teren şi se vor urmări consecinţele metodelor folosite pentru extracţie. Asta nu înainte de a ne prezenta tehnologia cu care se doreşte exploatarea gazelor de şist pentru a vedea care poate fi impactul asupra florei şi faunei din zonă", a declarat, joi, directorul APM Vaslui, Remus Mitrea.

Chevron deţine un perimetru de explorare/exploatare a gazelor la Bârlad.

În 15 martie, preşedintele PDL Vaslui, deputatul Dan Marian, anunţa că a iniţiat organizarea unui referendum în municipiul Bârlad şi în 30 de comune vasluiene, pe tema proiectului privind exploatarea gazelor de şist de către o companie petrolieră americană printr-o metodă controversată, cea a fracturării hidraulice.

Directorul pentru România al companiei Chevron, Thomas Holst, anunţa, la sfârşitul anului trecut, la Bucureşti, că gigantul petrolier american va începe în 2012 forajul în România, în căutarea de gaze neconvenţionale.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO