1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Dafora va săpa după gaze de şist în Bârlad. A câştigat un contract cu gigantul Chevron

Dafora (DAFR) a semnat un contract pe patru ani cu Chevron pentru servicii de foraj în zona Bârlad începând din această toamnă, contractul incluzând săparea de sonde conform programului de explorare al companiei americane, a anunţat luni firma din Mediaş.

29 iul, 2013 | Mediafax

"Dafora va executa servicii de foraj onshore pentru Chevron în zona Bârlad pe o durată de 4 ani începând din această toamnă. Contractul include săparea de sonde conform programului de explorare al companiei Chevron. Instalaţia de tip F320 (Rig 14) va finaliza în curând lucrările la un alt proiect în derulare, urmând ca mai apoi să fie inclusă într-un program de modernizare pentru aducerea acesteia la parametrii solicitați de client", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Dafora Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dafora nu precizează valoarea contractului.

Chevron a obţinut, în 11 iulie, acordul de mediu pentru amplasarea sondelor de foraj şi explorarea gazelor de şist în trei zone din judeţul Vaslui. Chevron mai deţine concesiuni şi în Dobrogea. Chevron intenţionează să înceapă în a doua jumătate a acestui an forarea unui puţ de explorare a gazelor de şist în judeţul Vaslui şi va iniţia studii seismice pentru cele trei perimetre din judeţul Constanţa.

"Corelarea strategiei de business pe termen lung cu capacitatea companiei de a se adapta la dinamica pieţei demonstrează poziţia de care se bucură Dafora în industria de profil", se mai arată în comunicatul transmis de Dafora.

Dafora execută servicii de foraj onshore pentru petrol, gaze naturale şi ape geotermale, lucrări de probe producţie şi workover, dar şi servicii de mentenanţă şi transport pentru echipamentele de foraj. Dafora a contractat majoritatea lucrărilor de foraj pentru companiile internaţionale implicate în acest sector pe piaţă din România, potrivit companiei.

Dafora a înregistrat în primul trimestru din acest an pierderi de aproape 3,5 milioane lei, faţă de un câştig de 660.000 lei în aceeaşi perioadă din 2012. Veniturile au crescut în perioada analizată cu aproape 37%, la 53,3 milioane lei, iar cheltuielile s-au majorat cu 48%, la 56,8 milioane lei.

Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 15,6 milioane lei, de peste 11 ori mai mari faţă de nivelul de 1,39 milioane lei consemnat în 2011.

Dafora este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, care deţine aproape 50% din acţiuni. În acţionariatul companiei se mai regăşte firma Foraj Sonde Craiova, controlată de oamenii de afaceri Marius şi Emil Cristescu. Firma Foraj Sonde Craiova deţine 13,67% din titlurile Dafora.

Acţiunile Dafora au încheiat şedinţa bursieră de vineri în creştere cu 0,38%, la preţul de 0,0261 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 26,1 milioane lei (5,9 milioane euro).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO