Chiar dacă nu ajunge la aeroport, M6 îi ajută pe Țiriac, Dascălu și Copos. Milionarii au proiecte imobiliare în zona Expoziției

29 01. 2021
harta_expozitiei_58294600

Secțiunea de la Băneasa până la aeroport este trecută pe linie moartă. Documentația pentru lansarea licitației a fost respinsă de ANAP la începutul acestui an, a răspuns Metrorex pentru ECONOMICA.NET

CITEȘTE ȘI Metroul de Otopeni: E oficial. Guvernul pune cruce secțiunii de la Băneasa până la aeroport

Pentru secțiunea 1 Mai – Tokyo Băneasa, Metrorex susține că va continua licitația aflată în derulare, în perioada de evaluare a ofertelor tehnice. „Dacă procedura de achiziție nu va fi întârziată de contestații, se estimează semnarea contractului de execuție în trimestrul al II-lea al acestui an”, au spus reprezentanții Metrorex pentru ECONOMICA.NET

Zona Bulevardului Expoziției a atras atenția investitorilor în ultimii ani, iar mulți dintre ei au construit deja birourile și locuințele promise. Mai sunt însă și investitori care au planuri mari pentru terenurile generoase pe care le dețin în zonă. 

Fără metroul de la 1 Mai la Băneasa, mega-proiectul Camerei de Comerț și Industrie a României și al lui Iulian Dascălu de la Romexpo ar fi un eșec. Cu stații de metrou la Expoziției și Piața Montreal, proiectul imobiliar care va înghiți aproape trei miliarde de euro, va fi accesibil pentru locuitorii orașului. 

Proiectul va include muzee, o sală multifuncțională de evenimente, un nou parc și conexiuni urbane verzi, birouri, 12.000 locuri de parcare, centru comercial, toate cu o suprafață de 350.000 de mp. Cei doi parteneri spun că 30.000 de noi locuri de muncă vor fi generate de investițiile din zonă. 

CITEȘTE ȘI Iulius și CCIR au prezentat proiectul imobiliar de 2,87 miliarde euro de la Romexpo, cel mai mare din România

Și omul de afaceri și fostul tenismen Ion Țiriac are planuri pentru terenul pe care îl deține lângă Romexpo, cu turnuri de până la 20 de etaje, cu locuințe, birouri și spații comerciale. Planuri concrete nu au fost încă avansate, însă acum doi ani se creiona potențialul terenului. 

Omul de afaceri Nicolae Dumitru, care deține Niro Investment Group, va deschide la sfârșitul acestui an hotelul afiliat Swissôtel, în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Acesta vine în completarea ofertei deja existente precum Pullman, Ramada și Crowne Plaza. 

Gheorghe Copos a investit 60 de milioane de euro în Ana Tower, care ar fi deficitar la capitolul accesibilitate cu metroul în lipsa acestuia, având în vedere că turnul este aproape de Bulevardul Poligrafiei. 

Zona a atras și interesul Forte Partners și Atenor, care vor construi clădiri de birouri, pe lângă cele deja finalizate ale Portland și curând ale GTC. Nici rezidențialul nu a fost dat uitării. Cordia a finalizat în zonă apartamentele din prima fază a proiectului Parcului20, iar Impact lucrează la ultima fază a proiectului Luxuria cu 630 de apartamente.