1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Chiar în zilele când statul cere bani pe acţiunile Electrica, FP aruncă în piaţă un pachet uriaş Romgaz

Chiar în zilele în care investitorii sunt aşteptaţi să subscrie la Oferta Publică Iniţială (IPO) Electrica, Fondul Proprietatea (FP) vrea să vândă, printr-un plasament privat accelerat, un pachet de 4,99% din acţiunile Romgaz Mediaş (SNG).

16 iun, 2014 | ECONOMICA.net

Acţiunile ar urma să fie vândute printr-un plasament privat accelerat destinat investitorilor calificaţi şi altor investitori, fără a depăşi 150 de persoane fizice sau juridice pe stat membru, potrivit unui comunicat publicat luni seară de FP şi citat de Mediafax.

Plasamentul va începe imediat.

FP deţine 14,99% din acţiunile Romgaz, iar presupunând că acţiunile disponibile în cadrul tranzacţiei vor fi vândute în totalitate, Fondul va mai deţine ulterior cel puţin 10,01% din companie.

La preţurile de luni, valoarea celor 5% din Romgaz pe care FP vrea să le vândă se ridică la 685 milioane lei (155,7 milioane euro). Goldman Sachs International va acţiona ca bookrunner exclusiv al tranzacţiei, iar Erste Group Bank AG va acţiona ca joint lead manager.Compania Romgaz este controlată de stat, care deţine 70% din titluri. Pachetul liber la tranzacţionare pe piaţa de capital reprezintă 15% reprezintă free float-ul companiei.

Coincidenţă sau nu, oferta Fondului Proprietatea, prin care investitorilor li se solicită circa 150 de milioane de euro, în schimbul a 5% din Romgaz, are loc exact în momentele în care are loc Oferta Publică Iniţială a societăţii Electrica, prin care statul român cere investitorilor circa 435 de milioane de euro pentru 51% din acţiunile Electrica, societate care grupează ultimele trei companii de distribuţie şi furnizare de electricitate din România deţinute încă de stat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO