1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 23 º

News

Chiliman: Începând de azi este posibilă reabilitarea termică a caselor din sectorul 1

Primarul sectorului 1, Adrei Chiliman, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în această unitatea administrativ teritorială a Capitalei este posibilă reabilitarea caselor după ce săptămâna trecut a fost aprobată de Guvern ordonanţa care conţine prevederile legislative în acest sens.

07 noi, 2012 | Mediafax

"Ordonanţa de Urgenţă aprobată săptămâna trecut de Guvern şi publicată azi (miecuri n.r.) în Monitorul Oficial permite reabilitarea caselor din sectorul 1.

Practic a fost eliminată discriminarea dintre proprietarii de apartamente şi proprietarii de case. Modificarea legislativă operată de Guvern face dreptate pentru că nu putem fi unora muma şi altora ciumă, având în vedere că şi proprietarii de case plătesc impozite", a spus Chiliman, care a precizat că de modificările legislative aduse de noul act normativ vor beneficia toate administraţiile locale care vor dori acest lucru.

Potrivit primarului Chiliman în sectorul 1, există aproximativ 30 de mii de locuinţe care ar putea fi reabilitate dacă proprietarii doresc acest lucru.

"Lucrările efective ar putea începe cel mai devreme la sfârşitul anului viitor, începutul lui 2014 pentru că din experinţa reabilitării blocurilor etapele de proiectare, lictaţiile, organizate durează foarte mult timp", a mai spus Chiliman.

În privinţa caselor de patrimoniu, primarul sectorului 1 arătat că va fi posibilă reabilitarea lor, Ministerul Culturii urmând să decidă în fiecare caz în parte prin acordarea unui aviz favorabil.

Totodată, edilul sectorului 1 a mai spus că toate etapele pe care proprietarii de case trebuie să le parcugă pentru a-şi anvelopa locuinţa vor fi stabilite prin hotărâre a Consiliului Local care va fi adoptată într-o perioadă imediat următoare.

Directorul Direcţiei de Investiţii Bogdan Piţigoi a spus că în principiu lucrările care se vor desfăşura la imobilele casă din sectorul 1 sunt aceleaşi care au fost efectuate şi la blocuri.

"Fără a avea o legislaţie, până în prezent avem aproximativ 150 de cereri de la proprietari care ne cer reabilitarea locuinţelor lor şi cărora le-am răspuns că «nu există legislaţie», însă de azi le vom retrimite răspuns că acest lucru este posibil", a mai spus Chiliman.

La conferinţa de presă de miercuri, a participat şi ministrul de Externe, Titus Corlăţean, cel care a susţinut proiectul edilului sectorului 1, la nivelul Guvernului.

"Proiectul primarului Chiliman este vârful de lance în acest domeniu, însă există primari de mari municipii care au resurse necesare pentru a dezvolta acest gen de proiect şi cărora le va folosi această schimbare legislativă", a precizat Titus Corlăţean.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO