Chimcomplex majorează venitul mediu brut din companie cu peste 24% la 7.150 de lei şi oferă prime, beneficii, bonificaţii de peste 4.200 de lei per angajat anual

Chimcomplex, cel mai mare combinat chimic, producător de polioli din Europa de Est, majorează cu peste 24% venitul mediu brut lunar din companie, la 7.150 de lei. Măririle se aplică din luna iunie. Combinatul oferă prime, beneficii și bonificații cumulate în valoare de 4.220 de lei per angajat, pe an, începând din luna iunie.
Ion Dobreanu - joi, 26 mai 2022, 11:24
Chimcomplex majorează venitul mediu brut din companie cu peste 24% la 7.150 de lei şi oferă prime, beneficii, bonificaţii de peste 4.200 de lei per angajat anual

Chimcomplex a aprobat cea mai mare creștere salarială de până acum. Începând cu luna iunie, venitul mediu brut lunar oferit de Chimcomplex, care include tichetele de masă, crește cu 24,3% la 7.150 de lei, de la 5.750 de lei cât e în prezent.

“Dacă compania va atinge aceleași performanțe din 2021 și în anii ce vor urma, conducerea va premia din nou salariații cu bonusuri peste cele prevăzute în CCM, așa cum s-a întâmplat în anul 2021”, a declarat Ștefan Vuza, președintele Consiliului de Administrație Chimcomplex.

Beneficii de peste 4.000 de lei per angajat, pe an

În noul contract colectiv de muncă (CCM), Chimcomplex a optat pentru prime, beneficii și bonificații cumulate în valoare de 4.220 de lei per angajat, pe an.

  • Defalcat, aceștia vor primi în valoare cumulată de 2.000 de lei per angajat: tichete de vacanță și beneficii, la alegere, prin fondul de acțiuni social culturale, putând opta pentru asigurare medicală, cheltuieli de transport.
  • Anual, fiecărui angajat i se acordă prime nete, cadouri în valoare totală de 2.220 lei cu ocazia sărbătorilor și diferitelor evenimente din organizație.

De asemenea, compania continuă acordarea de cadouri în bani pentru evenimente deosebite, cum ar fi zilele de 8 martie sau 1 iunie, când fiecărui angajat cu copii minori i se oferă un cadou în bani în valoare de 150 lei.

Chimcomplex a aprobat, în avans, creșterea valorică cu 50% a tichetelor de masă la 30 de lei, de la 20 de lei zi lucrată, cât e acum valoarea nominală a bonului de masă.

Acum, valoarea totală lunară a tichetelor de masă acordate lunar (pentru 21 de zile lucrătoare) este de 420 de lei. Dacă va fi majorată la 30 de lei, valoarea lunară ar urma să fie de 630 de lei pe angajat.

Mai mult, numărul de zile de concediu care se vor acorda angajaţilor va creşte până la maximum 25 de zile pe an.

Compania propune din luna iunie și două noi instrumente motivare și recompensare a salariaților perfomanți:

  • primă cu structură variabilă la alegerea salariatului, în funcție de interesele sale personale. Astfel, din totalul primei de 2.000 lei brut pe an, salariatul va putea să aleagă singur cum va cheltui acești bani. Va putea alege între vouchere de vacanță, asigurare medicală, cheltuieli de transport, tichete culturale, abonamente la telecomunicații, servicii de turism, abonamente de sport și relaxare.
  • prima de fidelizare în procent de minimum 10% din salariul anual individual. Prima constă în acțiuni gratuite acordate angajaților, în special celor care au indicatori de performanță, dar și a celor din eșalonul doi.

Noul CCM va fi valabil 24 de luni și va produce efecte de la data înregistrării lui la ITM.

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice și oxo-alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea.

Te-ar mai putea interesa și
Numărul investitorilor participanți la Fondul de Compensare a Investitorilor era de 191.743 la sfârșitul trimestrului unu din 2024
Numărul investitorilor participanți la Fondul de Compensare a Investitorilor era de 191.743 la sfârșitul trimestrului ...
Numărul total al investitorilor raportaţi de participanţii la Fondul de Compensare a Investitorilor la sfârşitul trimestrului I al anului 2024 era de 191.743, în creştere faţă de sfârşitul......
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm în lunile mai şi iunie
Nicușor Dan: Primăria Capitalei nu a avut bani să plătească factura pe aprilie către Termoenergetica. O să corectăm ...
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat joi că în luna aprilie nu a fost plătită factura curentă la Termoenergetica, ...
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la ...
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...