1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Chimcomplex nu a cumpărat creanţa Electrica asupra Oltchim

Compania Chimcomplex, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, nu a cumpărat creanţa de 150 milioane de euro pe care compania de stat Electrica SA o are asupra combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), întrucât Electrica nu a acceptat reducerea preţului.

27 sep, 2012 | Mediafax

"Electrica şi-a menţinut valoarea creanţei, de 660 milioane de lei, asupra Oltchim. Chimcomplex nu a dorit să ofere mai mult, astfel că OPSPI nu a vîndut această creanţă", au declarat reprezentanţi ai Ministerului Economiei.

Chimcomplex a oferit săptămâna trecută 202 milioane de lei pentru creanţa Electrica, dar nu a reuţit să o cumpere pentru că Electrica a cerut plata aproape integrală a creanţei, respectiv 660 milioane de lei.

OPSPI nu a reuşit să vândă săptămâna trecută creanţele de aproximativ 400 milioane euro ale AVAS şi Electrica asupra Oltchim.

Oferta Chimcomplex a fost sub preţul minim solicitat de distribuitorul de energie, iar pentru creanţa Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului nu a fost depusă ofertă.

Dan Diaconescu a câştigat licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO