Chimcomplex se pregătește să finalizeze procesul de transfer pe piața principală a BVB

Cel de-al treilea an al planului de creştere a Chimcomplex Borzeşti 2018 - 2021, axat pe consolidarea creşterii, performanţei şi inovaţiei, s-a finalizat cu succes, iar compania a devenit cea mai mare societate listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, potrivit unui raport remis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
AGERPRES - joi, 02 dec. 2021, 20:21
Chimcomplex se pregătește să finalizeze procesul de transfer pe piața principală a BVB

Următorul pas important din planul strategic al Chimcomplex este finalizarea, în perioada imediat următoare, a procesului de transfer pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti la categoria 1. Odată cu acest demers, compania intenţionează tranzacţionarea acţiunilor sub simbolul CRC, înlocuind CHOB, iar investitorii vor fi informaţi în legătură cu paşii desfăşuraţi în acest sens.

Conform raportului, următoarea etapă a strategiei pentru perioada 2021 – 2030 deschide un capitol nou din istoria Grupului CRC, din care face parte Chimcomplex.

„Pe 1 decembrie 2021 am sărbătorit trei ani de la achiziţionarea activelor Oltchim de către Chimcomplex. În acest timp, Chimcomplex a devenit cea mai mare companie listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. În continuare ne focusăm pe consolidarea rezultatelor pozitive şi concentrarea asupra celui mai important obiectiv strategic: de a integra compania Chimcomplex, parte a grupului CRC, în economia circulară europeană”, a declarat Adrian Dumitriu, CFO Chimcomplex.

Pornind de la principiul specializării activităţilor companiilor din grup şi înţelegând oportunităţile existente din această perspectivă, Chimcomplex intenţionează aprofundarea şi exploatarea tuturor sinergiilor, optimizărilor şi integrărilor la nivel de grup, sub umbrela CRC (Compania Română de Chimie), se arată în document.

Planul strategic al grupului CRC îşi propune, pe termen mediu şi lung, să demareze şi să optimizeze activităţile consacrate, dar şi să organizeze tranziţia către activităţi noi şi activităţi strategice.

Astfel, se are în vedere organizarea grupului CRC pe opt divizii, astfel: Divizia Chimică – va include platformele chimice Chimcomplex Borzeşti şi Chimcomplex – Sucursala Vâlcea cu 22 de linii de producţie în chimia organică şi anorganică; Divizia Energetică (incluzând: A6 Dej – cel mai mare producător naţional de energie verde din biomasă şi activele adjudecate de Chimcomplex de la CET Govora – în reorganizare, pe care se intenţionează dezvoltarea unui complex energetic de înaltă eficienţă, ce însumează patru grupuri a peste 200 MW şi prima fabrică de trigenerare din România); Divizia Cercetare care va include trei centre de cercetare organizate în cadrul Chimcomplex – punct de lucru Bucureşti, CRC Alchemy, Chimcomplex – Sucursala Vâlcea; Divizia Trade şi afaceri internaţionale; Divizia Mentenanţă şi Servicii Suport incluzând, printre altele, companiile Sistemplast Râmnicu Vâlcea şi A5 Impex Oneşti; Divizia Logistică şi Transport – care va exploata oportunităţile identificate şi experienţa unor companii afiliate cu experienţă şi tradiţie; Divizia Verde specializată în producerea de chimicale verzi, energie verde şi hidrogen şi Divizia Albă, concentrată pe afaceri de mediu.

„Vrem să vorbim despre Grupul CRC ca despre o centrală a chimiei, care va atrage noi companii în grupul său, parteneri şi investitori, cu scopul de a-şi consolida rolul de nucleu al industriei chimice din România şi reper pentru industria cu capital românesc”, a adăugat Adrian Dumitriu.

În linie cu obiectivele din următoarea perioadă, de recunoaştere a CRC ca un grup modern, inovator, cu un dinamism conectat la ritmul actual al economiei, imaginea sa este aliniată şi din punct de vedere vizual la noile tendinţe. Astfel, logoul CRC transmite prin componenta sa forţa şi tradiţia din industria chimică a României. Simbolul inspirat din combinaţia hexagonului – simbolul chimiei cu octaedru – elementul care compune Coloana Infinitului de Constantin Brâncuşi, devine astfel noua imagine a chimiei româneşti.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu două platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea.

Chimcomplex este o companie chimică având o tradiţie îndelungată, care dezvoltă produse de calitate pentru o viaţă mai bună şi un viitor sustenabil. În anul 2020, Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei, iar în primele 9 luni ale anului 2021 compania a raportat o cifră de afaceri de 1,7 miliarde lei.

Te-ar mai putea interesa și
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei este de o "importanţă critică", a declarat luni preşedintele......
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Compania finlandeză Korkia și dezvoltatorul român de energie regenerabilă Econous Green Energy au încheiat un parteneriat ...
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Centrală a Greciei (BoG) a înrăutăţit luni previziunile privind evoluţia economiei, pentru a doua oară din decembrie, ...