China: Anchetă la producătorii auto străini. Daimler colaborează cu autorităţile

Daimler AG va colabora cu autorităţile din China în investigaţiile demarate în anumite sectoare, a anunţat marţi producătorul auto german, după ce presa chineză raporta că sediul Mercedes-Benz din Shanghai a fost verificat de oficiali ai direcţiei antimonopol, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mar, 05 aug. 2014, 07:59
China: Anchetă la producătorii auto străini. Daimler colaborează cu autorităţile

‘Confirmăm că noi colaborăm cu autorităţile în investigaţia lor’, a afirmat un purtător de cuvânt al Daimler, Senok Bayrak, când a fost întrebat dacă biroul din Shanghai a fost vizitat de oficiali ai Comisiei de reformă şi dezvoltare naţională din China (NDRC).

Duminică, Daimler a anunţat că va reduce în China preţurile pieselor de schimb pentru maşinile sale Mercedes-Benz în medie cu 15%, pe fondul investigaţiei demarată de Guvernul de la Beijing privind posibila manipulare a preţurilor de către producătorii auto.

Reducerea, care va intra în vigoare din septembrie, se va aplica la peste 10.000 de produse ce acoperă toate modelele Mercedes-Benz, cu o scădere de 29% la preţul parbrizelor. Decizia va îmbunătăţi competitivitatea producătorului auto german la serviciile post-vânzare, a anunţat compania.

Daimler s-a alăturat astfel brandului Audi al Volkswagen AG care a redus preţul pieselor de schimb şi al costurilor serviciilor post-vânzare, după ce China a început verificarea practicilor de afaceri ale producătorilor auto străini.

Autorităţile de la Beijing verifică dacă companiile auto străine preîntâmpină vânzarea de către producătorii de componente a excesului de piese către alţi dealeri decât cei autorizaţi de firmele auto, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, în 18 iulie. Nicholas Speeks, şeful diviziei Mercedes-Benz în China, a afirmat în 22 iulie că a avut discuţii cu Comisia de reformă şi dezvoltare naţională din China şi nu a fost informat că firma ar fi investigată de autorităţile guvernamentale. Şeful diviziei Mercedes-Benz în China nu a dat amănunte privind natura discuţiilor.

Vânzările Mercedes-Benz au urcat la un nivel record în primul semestru din 2014, datorită majorării cererii în China şi în alte state asiatice pentru maşini de lux.

În perioada ianuarie-iunie 2014, Mercedes-Benz a înregistrat o creştere a livrărilor de 13%, la 783.520 vehicule. În iunie, vânzările au urcat cu 8%, la 142.136 unităţi.

În China vânzările brandului Mercedes au urcat cu 38% în primul semestru al anului, la 135.972 vehicule, reprezentând 17% din vânzările globale ale companiei. În regiunea Asia-Pacific livrările au crescut cu 30,5%, la 232.294 unităţi.

În iulie 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create astfel circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Electrica a înregistrat pierderi de 175,5 milioane de lei în primele șase luni din 2022
Electrica a înregistrat pierderi de 175,5 milioane de lei în primele șase luni din 2022
Electrica a raportat pierderi de 175,5 milioane de lei în prima jumătate a anului 2022, faţă de un profit net de 76,1 milioane de lei în perioada similară a anului trecut, potrivit Raportului......
Danemarca și Lituania susțin interzicerea acordării de vize turistice cetățenilor ruși pentru a călători în Uniunea Europeană
Danemarca și Lituania susțin interzicerea acordării de vize turistice cetățenilor ruși pentru a călători în Uniunea ...
Miniştrii de externe din Lituania şi Danemarca au cerut miercuri adoptarea unei poziţii la nivelul UE privind interdicţia ...
Taiwanul a prezentat cel mai avansat avion de luptă aflat în posesia sa, după exercițiile militare chineze din largul coastelor sale
Taiwanul a prezentat cel mai avansat avion de luptă aflat în posesia sa, după exercițiile militare chineze din largul ...
Taiwanul şi-a prezentat miercuri cel mai avansat avion de luptă, F-16V, de fabricaţie americană şi echipat cu rachete, ...
Consiliul Local al Sectorului 6 crește prețurile pentru închirierea tarabelor din piețe
Consiliul Local al Sectorului 6 crește prețurile pentru închirierea tarabelor din piețe
Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat, în şedinţa de miercuri, majorarea tarifelor pentru serviciile prestate şi ...