China avertizează că va adopta „măsuri adecvate”, îngrijorată de scandalul emisiilor de la VW

Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei din China (AQSIQ) a anunţat luni că este 'extrem de îngrijorată' în privinţa softului care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel produse de Volkswagen AG şi va adopta 'măsuri adecvate', transmit DPA şi Reuters.
Economica.net - lun, 12 oct. 2015, 11:52
China avertizează că va adopta

Instituţia nu a specificat ce măsuri vor fi adoptate, pe lângă solicitarea de a rezolva problema cât mai curând posibil. Separat, Ministerul Mediului a anunţat că va declanşa o investigaţie privind vehiculele VW.

China este cea mai mare piaţă auto din lume iar analiştii susţin că scandalul emisiilor ar putea afecta vânzările VW în statul asiatic.

‘Până acum am văzut un impact redus asupra încrederii consumatorilor chinezi în brandul VW dar vom continua să monitorizăm evoluţiile. Anul acesta vânzările companiei au fost mai slabe, pe fondul încetinirii economiei chineze. Dacă vânzările VW vor fi afectate de actualul scandal al emisiilor, poziţia lor de lider global va fi pusă în pericol’, a declarat analistul Yale Zhang, de la compania de consultanţă Automotive Foresight.

AQSIQ a anunţat că Volkswagen va rechema la service 1.950 de maşini importate în China, în special SUV-ul Tiguan şi sedanul Passat B6, echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Cele două societăţi mixte ale Volkswagen în China au dat asigurări că falsificarea datelor la testele din SUA privind emisiile vehiculelor nu afectează maşinile fabricate sau vândute de societăţile mixte în această ţară, cea mai mare piaţă auto din lume.

În ultimii ani, piaţa chineză a fost responsabilă pentru mai mult de jumătate din profiturile VW. În acest an, însă, încetinirea pieţei chineze a obligat Volkswagen să reducă producţia, salariile şi alte costuri.

Grupul Volkswagen a recunoscut recent că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Volkswagen va începe în ianuarie rechemarea la service a vehiculelor echipate cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, operaţiunea urmând să fie finalizată până la sfârşitul lui 2016, a anunţat săptămâna trecută noul director general al VW, Matthias Mueller.

Pe lângă repararea celor 11 milioane de vehicule implicate în scandalul vehiculelor echipate cu motoare diesel trucate, Volkswagen se confruntă cu perspectiva unor amenzi care ar putea să se ridice la 7,4 miliarde de dolari numai în SUA, potrivit analiştilor de la firma Sanford C. Bernstein Ltd, precum şi cu pierderea încrederii investitorilor şi consumatorilor.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...