China avertizează UE cu privire la procedurile lansate împotriva echipamentelor de telecomunicații

Premierul chinez, Li Keqiang, a criticat Uniunea Europeană pentru demararea procedurilor anti-dumping lansate împotriva echipamentelor chinezeşti de energie solară şi de telecomunicaţii şi a avertizat că această decizie va dăuna ambelor părţi, transmite AP.
Economica.net - Dum, 26 mai 2013, 13:36
China avertizează UE cu privire la procedurile lansate împotriva echipamentelor de telecomunicații

Într-un discurs susţinut în Elveţia, Li a declarat că această procedură va afecta consumatorii europeni şi ar putea încuraja protecţionismul comercial, arată AP care citează agenţia oficială Xinhua.

Cele 27 state membre UE au impus, în această lună, taxe anti-dumping pentru importurile de panouri solare fabricate în China pentru a compensa ceea ce ei au numit ‘subvenţii nepotrivite‘. Tot în această lună, UE a anunţat că va investiga dacă producătorii chinezi de echipamente de telecomunicaţii au primit şi ei un sprijin nepotrivit.

‘Deciziile referitoare la aceste tipuri de produse vor afecta industria Chinei, afacerile şi locurile de muncă şi, de asemenea, interesele utilizatorilor şi consumatorilor europeni. Ne exprimăm o opoziţie fermă’, ar fi spus Li în Zurich.

Li nu a oferit niciun indiciu referitor la modul în care va acţiona Beijing-ul însă comentariile sale au sporit îngrijorările potrivit cărora Guvernul ar putea face represalii asupra furnizorilor europeni de echipamente de telecomunicaţii care intenţionează să vândă în China.

Oficialii chinezi intenţionează să abordeze problema disputelor referitoare la echipamentele solare şi de telecomunicaţii luni, în cadrul unor întâlniri planificate cu oficialii europeni la Bruxelles, prilej cu care vor fi purtate discuţii referitoare la comerţ şi investiţii, a anunţat duminică Ministerul pentru Comerţ.

China se confruntă că nemulţumiri referitoare la mai multe industrii, de la energie verde la producţia de anvelope. Potrivit plângerilor, companiile chineze beneficiază de un sprijin nepotrivit din partea Guvernului, constând în acces ieftin la împrumuturi, energie şi terenuri.

Producătorii chinezi de panouri solare se confruntă cu dificultăţi financiare după ce stimulentele guvernamentale au determinat sute de producători să intre pe piaţă, scăzând preţurile.

Taxele anti-dumping impuse de UE asupra panourilor solare din China sunt, în medie, de 47%.

În cazul echipamentelor telecom, UE a arătat săptămâna trecută că, dacă negocierile cu Beijing-ul eşuează, va deschide o investigaţie pentru a vedea dacă producătorii chinezi au beneficiat de un sprijin nepotrivit din partea Guvernului. Decizia ar putea determina creşterea tarifelor de import.

Te-ar mai putea interesa și
Ambasada SUA: Românilor care li s-au eliberat anterior vize le pot reînnoi fără interviu
Ambasada SUA: Românilor care li s-au eliberat anterior vize le pot reînnoi fără interviu
Românii cărora li s-au eliberat anterior vize de intrare în Statele Unite ale Americii le pot reînnoi fără interviu, a transmis, joi, Ambasada SUA, relatează Agerpres....
Prima parcare securizată pentru camioane din sudul României a fost deschisă pe Centura Ploiești
Prima parcare securizată pentru camioane din sudul României a fost deschisă pe Centura Ploiești
Prima parcare sigură și securizată pentru camioane din sudul României a fost deschisă miercuri de către Caspy Europarking ...
Șeful Romgaz anunță că societatea va începe în următoarele luni săparea de noi sonde în zăcământul de la Caragele
Șeful Romgaz anunță că societatea va începe în următoarele luni săparea de noi sonde în zăcământul de la Caragele
Romgaz va continua încă doi ani investiţiile la zăcământul de la Caragele, unde va începe în următoarele luni săparea ...
NEPI Rockcastle a inagurat cel mai nou bulevard al Craiovei, care va facilita traficul în zona noului centru comercial pe care-l va deschide pe 5 octombrie
NEPI Rockcastle a inagurat cel mai nou bulevard al Craiovei, care va facilita traficul în zona noului centru comercial pe ...
Compania NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, a ...