China confirmă negocierile cu Tesla pentru construirea unei fabrici în Shanghai

Guvernul chinez a confirmat derularea unor negocieri cu producătorul auto american Tesla pentru construirea unei fabrici în Shanghai (estul Chinei), un acord ce va fi primul de acest fel obţinut de un producător străin de autovehicule, relatează agenţia EFE.
Economica.net - vin, 27 oct. 2017, 08:40
China confirmă negocierile cu Tesla pentru construirea unei fabrici în Shanghai

Conform presei locale, purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerţului din China, Gao Feng, a confirmat că Tesla este în discuţii cu Guvernul de la Shanghai, dar nu a precizat dacă firma a obţinut aprobare pentru construirea propriei fabrici.

Surse apropiate negocierilor au afirmat luni că producătorul de autovehicule electrice ar fi încheiat un acord care să-i permită să crească pe piaţa chineză.

Acest acord, care încă nu a fost confirmat oficial nici de către compania auto nici de către autorităţile chineze, ar putea permite Tesla să-şi diminueze costurile de producţie, deşi asta va implica aplicarea taxei de import de 25% al Chinei.

Purtătorul de cuvânt al ministerului nu a furnizat mai multe informaţii, dar a spus că ‘întotdeauna China urează bun venit investiţiilor străine, în special celor în înalta tehnologie, în economisirea de energie şi în protecţia mediului înconjurător, precum şi în industriile emergente strategice’.

‘După al XIX-lea Congres Naţional al Partidului Comunist al Chinei, vom facilita în mare măsură accesul la piaţă şi nu vom precupeţi niciun efort pentru a consolida un context economic bazat pe lege, internaţionalizat şi convenabil’, a spus Gao.

China este ţara unde se vând cele mai multe autovehicule electrice la nivel mondial şi Executivul implementează numeroase politici pentru consolidarea utilizării acestora ca măsură pentru a combate poluarea în marile oraşe.

Anul trecut, vânzările de autovehicule electrice şi hibrid au crescut cu 53%, depăşind jumătate de milion de unităţi, dublu faţă de Europa (cu 221.000) şi aproape cvadruplu comparativ cu Statele Unite (cu 157.000).

Se preconizează ca această cifră să se majoreze considerabil anual, până va ajunge la vânzări de şapte milioane autoturisme electrice pe an, în 2025.

Te-ar mai putea interesa și
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul grădinilor și umplerea piscinelor
ANAR avertizează că rezervele de apă trebuie folosite rațional în această perioadă. Instituția nu recomandă udatul ...
Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) avertizează că, în această perioadă, este nevoie ca rezervele de apă să fie folosite raţional pentru toate folosinţele, precizând,......
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever industria ospitalității
Patronatele din HoReCa reacționează față de noua propunere de revizuire a Codului fiscal. Inițiativa ar afecta sever ...
Modificările aduse Codului fiscal, aşa cum au fost publicate luni în proiectul de ordonanţă propus de Ministerul de ...
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Zelenski critică armatorii greci pentru că nu renunță să transporte maritim petrolul rusesc
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat marţi rolul companiilor greceşti în exportul petrolului rusesc, ...
Ucraina le interzice bărbaților cu vârsta de încorporare să-și părăsească localitățile de reședință
Ucraina le interzice bărbaților cu vârsta de încorporare să-și părăsească localitățile de reședință
Ministerul ucrainean al Apărării le-a interzis bărbaţilor care au vârsta de încorporare în armată să-şi părăsească ...