China: Daimler se aşteaptă ca vânzările Mercedes-Benz să le depăşească pe cele ale Audi şi BMW în 2014

Daimler AG se aşteaptă ca vânzările în China ale diviziei sale de lux Mercedes-Benz să le depăşească pe cele ale rivalelor Audi şi BMW anul acesta, după fuziunea a două reţele rivale de vânzări şi adăugarea de noi modele, inclusiv noul sedan C-class, transmite Bloomberg.
Economica.net - mar, 22 iul. 2014, 12:26
China: Daimler se aşteaptă ca vânzările Mercedes-Benz să le depăşească pe cele ale Audi şi BMW în 2014

Producătorul auto german este încrezător că în 2014 va înregistra o creştere mai rapidă decât avansul vânzărilor de automobile de lux în China, estimat la 17%-18%, a declarat marţi Nicholas Speeks, şeful diviziei Mercedes-Benz în China. Livrările vor depăşi probabil 300.000 de unităţi anul viitor, în timp ce anul acesta vânzările au urma să ajungă la aproximativ 250.000 de vehicule, a afirmat Speeks.

Vânzările au crescut după restructurarea operaţiunilor Mercedes pe cea mai mare piaţă auto din lume, unde concurează cu Audi şi BMW. Daimler a deschis la Shanghai cel mai mare centru de training pentru dealerii de automobile din lume, acesta ‘fiind un factor semnificativ care va permite companiei să realizeze mai multe progrese într-un timp mai scurt’, a explicat şeful diviziei Mercedes-Benz în China.

Separat, Nicholas Speeks a afirmat că a avut discuţii cu Comisia de reformă şi dezvoltare naţională din China şi nu a fost informat că firma ar fi investigată de autorităţile guvernamentale. Şeful diviziei Mercedes-Benz în China nu a dat amănunte privind natura discuţiilor.

Autorităţile de la Beijing verifică dacă companiile auto străine preîntâmpină vânzarea de către producătorii de componente a excesului de piese către alţi dealeri decât cei autorizaţi de firmele auto, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Strategia prezentată de Daimler în august 2013 include lansarea în următorii doi ani a 20 de modele noi sau restilizate ale modelelor vândute pe piaţa chineză, în vederea majorării vânzărilor Mercedes-Benz cu o treime, la peste 300.000 de maşini pe an până în 2015.

Vânzările Mercedes-Benz au urcat la un nivel record în primul semestru din 2014, datorită majorării cererii în China şi în alte state asiatice pentru maşini de lux.

În perioada ianuarie-iunie 2014, Mercedes-Benz a înregistrat o creştere a livrărilor de 13%, la 783.520 vehicule. În iunie, vânzările au urcat cu 8%, la 142.136 unităţi.

În China vânzările brandului Mercedes au urcat cu 38% în primul semestru al anului, la 135.972 vehicule, reprezentând 17% din vânzările globale ale companiei. În regiunea Asia-Pacific livrările au crescut cu 30,5%, la 232.294 unităţi.

În iulie 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz, fiind create astfel circa 250 de locuri de muncă.

Linia de montaj, compusă din două linii principale şi 11 linii secundare, a fost transferată din Germania şi este parţial automatizată. Pentru lucrările de construcţie, asamblare linie şi infrastructură s-au investit aproximativ 30 de milioane de euro şi s-au creat 250 de noi locuri de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
G7: Ucraina cere mai multe arme şi sancţiuni contra Moscovei după atacul asupra Kievului
G7: Ucraina cere mai multe arme şi sancţiuni contra Moscovei după atacul asupra Kievului
Ucraina a cerut duminică mai multe arme şi sancţiuni contra Moscovei de la ţările G7, reunite în summit în Bavaria (Germania), în urma unei lovituri aeriene a Rusiei mai devreme în......
Mercedes-Benz este, din nou, cel mai valoros brand german conform clasamentului Brand Finance
Mercedes-Benz este, din nou, cel mai valoros brand german conform clasamentului Brand Finance
Un studiu cu privirea la valoarea mărcilor, realizat anual de Brand Finance, arată că, în Germania, cel mai valoros brand ...
Raport Ericsson: Numărul abonamentelor 5G va trece de 4,4 miliarde, în următorii cinci ani
Raport Ericsson: Numărul abonamentelor 5G va trece de 4,4 miliarde, în următorii cinci ani
Numărul de abonamente 5G va depăşi pragul de un miliard în 2022, iar în 2027 va trece de 4,4 miliarde, arată datele ...
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Cod galben de furtună în Oltenia şi Muntenia
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis duminică o atenţionare cod galben de ploi abundente şi descărcări ...