China înăspreşte reglementările privind listările în afara ţării

Comisia chineză de reglementare a pieţelor financiare (CSRC) a propus înăsprirea reglementărilor privind listarea peste hotare a companiilor din China, pentru a îmbunătăţi supervizarea, transmite Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - Dum, 26 dec. 2021, 12:27
China înăspreşte reglementările privind listările în afara ţării

Decizia era aşteptată cu nerăbdare de investitori, care erau îngrijoraţi că autorităţile de la Beijing ar putea interzice listările în afara ţării.

„China strânge şurubul privind listările peste hotare, dar nu le interzice”, a declarat Andrew Collier, director în cadrul Orient Capital Research, scrie Agerpres. 

CSRC a apreciat că actualele reglementările erau depăşite, iar cele noi reflectă dorinţa Chinei de a deschide şi mai mult economia „şi nu reprezintă o înăsprire a politicii privind listarea peste hotare a companiilor chineze”, se arată în comunicatul autorităţilor de supervizare, citat de Agerpres.

Anterior, CSRC anunţase că doar va examina companiile din China, inclusiv cele din Hong Kong, care propun Oferte Publice Iniţiale (IPO) în afara ţării.

Listările externe s-au dovedit o sursă alternativă de capital pentru firme chineze, iar pentru multe din ele o Ofertă Publică Iniţială la New York era o sursă de mândrie. Dar autorităţile de la Beijing au accelerat supervizarea listărilor în afara ţării, după IPO de 4,4 miliarde de dolari a gigantului chinez de ride-hailing  Didi Global Inc.

Conform datelor Refinitiv, companiile din China au obţinut anul acesta în urma listărilor din SUA aproximativ 12,8 miliarde de dolari, dar tranzacţiile s-au redus semnificativ după debutul Didi la New York, în iulie.

CSRC a dat asigurări că sunt respectate deciziilor companiilor privind locul unde vor avea loc listările, iar reglementările nu vor fi aplicate retroactiv.

Anul acesta, companiile din China au obţinut în urma listărilor pe plan global un nivel record, de 100 miliarde de dolari, arată datele Refinitiv citate de Agerpres.

Te-ar mai putea interesa și
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Ghiţă, SNN: Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică
Proiectul SMR din România va beneficia de cel mai înalt nivel de securitate nucleară şi robusteţe tehnologică, a declarat directorul general al societăţii Nuclearelectrica, Cosmin Ghiţă,......
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat un plan de şase miliarde de euro pentru Balcani
Parlamentul European a adoptat miercuri planul de creştere de şase miliarde de euro pentru Balcani anunţat în toamnă, ...
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – între 2.500 şi 4.000 euro – Sorin Roibu, Managing Partner la firma de recrutare Arthur Hunt România INTERVIU
Managerii de HR – recrutaţi cu salarii nete lunare între 3.000 şi 5.000 euro, iar Managerii de Logistică – ...
"În general, la o schimbare de job a middle managerilor, creșterea ajunge, în medie, la 10-15%. În cazul în care este ...
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a ...