China înăspreşte supervizarea industriei fondurilor de investiţii, evaluată la 9,28 miliarde de dolari

Comisia chineză de reglementare a pieţelor financiare (CSRC) s-a angajat luni să ia măsuri drastice împotriva fondurile private de investiţii administrate ineficient şi să le elimine pe cele false, după ce Guvernul de la Beijing a devenit mai ferm în gestionarea unei industrii evaluate la 60.000 de miliarde de yuani (9,28 miliarde de dolari), transmite Reuters.
AGERPRES - lun, 30 aug. 2021, 11:08
China înăspreşte supervizarea industriei fondurilor de investiţii, evaluată la 9,28 miliarde de dolari

În timp ce îşi accelerează eforturile de deschidere a pieţei de acţiuni şi obligaţiuni investitorilor globali, Beijingul canalizează depozitele gospodăriilor spre pieţele de capital ale ţării, pentru a ajuta la finanţarea avansului economiei şi a inovaţiilor.

Dar, în ultimii ani, încrederea investitorilor a fost afectată de o serie de scandaluri, inclusiv masiva frauda contabilă de la Kangde Xin Composite Material Group Co şi Kangmei Pharmaceutical.

Fondurile de investiţii ar trebui să-şi alinieze interesele mai aproape de cele ale investitorilor şi să se abţină să exagereze valoarea produselor lor, a declarat Yi Huiman, preşedintele CSRC.

„China promovează în mod activ o creştere de calitate superioară a pieţelor sale de capital, iar dezvoltarea viabilă a industriei fondurilor de investiţii, evaluată la 60.000 de miliarde de yuani, este o parte crucială a acestei politici”, a explicat Yi, la o întâlnire găzduită de Asociaţia Chineză a Gestionării Activelor.

Şefii fondurilor mutuale din China se confruntă cu concurenţă din partea firmelor globale de gestionare a activelor, cum ar fi BlackRock şi Fidelity International, după ce autorităţile de la Beijing au relaxat reglementările din acest sector, la 1 aprilie 2020.

La 31 iulie 2021, industria fondurilor mutuale din China era evaluată la 23.500 de miliarde de yuani, de 1,6 ori mai mult decât la finalul lui 2016, a anunţat Yi.

În perioada respectivă, valoarea fondurilor private de valori mobiliare s-a dublat, la 5.500 de miliarde de yuani, iar cea a industriei fondurilor cu capital de risc s-a triplat, la 12.600 de miliarde de yuani.

Te-ar mai putea interesa și
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că 'ar putea să moară', se află 'în situaţie de încercuire' şi riscă să......
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat ...
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...