China închide un parc de distracții și districte din Wuhan şi Guangzhou

Parcul de distracţii Universal Resort din Beijing și districte din Wuhan şi Guangzhou, puse în lockdown pentru a stopa rapid o potențială nouă izbucnire a pandemiei.
Ion Dobreanu - mie, 26 oct. 2022, 16:09
China închide un parc de distracții și districte din  Wuhan şi Guangzhou

Parcul de distracţii Universal Resort din Beijing a fost închis miercuri în cadrul măsurilor preventive adoptate pentru a combate pandemia de COVID-19, iar oraşele Wuhan şi Guangzhou au plasat în lockdown unele dintre districtele lor, într-o perioadă în care numărul infectărilor continuă să crească în China în pofida politicii sanitare foarte dure prin intermediul căreia această ţară doreşte să limiteze răspândirea noului coronavirus.

Conform Reuters, reprezentanţii parcului Universal din Beijing nu au precizat data la care acesta ar putea fi redeschis, limitându-se să anunţe că biletele deja vândute vor fi rambursate sau reprogramate.

„Vom continua să analizăm impactul asupra operaţiunilor noastre şi ne vom lupta pentru a ne relua activităţile cât mai curând posibil”, precizează oficialii parcului tematic pe contul de pe reţeaua de socializare Weibo.

Universal Resort este deţinut în procent de 30% de grupul Comcast Corp – prin intermediul Universal Parks & Resorts – şi în procent de 70% de o companie a statului chinez, Beijing Shouhuan Cultural Tourism Investment.

La Beijing, care a impus unele dintre cele mai stricte bariere de intrare din toată China, numărul infectărilor a crescut după sărbătoarea naţională Săptămâna de Aur, celebrată la începutul lunii octombrie.

Pentru data de 25 octombrie, municipalitatea locală a raportat 19 cazuri simptomatice şi un caz asimptomatic, în timp ce la nivel naţional au fost raportate 1.407 de infectări noi – cel mai mare bilanţ zilnic anunţat în ultimele 12 zile.

Primăria din Wuhan, oraşul în care noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată în urmă cu aproape trei ani, înainte să aducă îmbolnăviri şi haos în întreaga lume, a decis să plaseze în lockdown districtul Hanyang din cauza unei noi creşteri a numărului de infectări.

Din 26 octombrie până pe 30 octombrie, cei peste 800.000 de locuitori ai acestui district vor trebui să rămână în locuinţele lor, iar serviciile publice au fost limitate la nivelul întregului sector, au anunţat autorităţile locale.

Spitalul Union din Wuhan şi-a suspendat serviciile medicale în ambulatoriu după ce un membru al personalului angajat în cantina unităţii a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Universităţile din Wuhan au revenit, încă o dată, la cursurile de predare online.

„Ne aflăm deja în al treilea an al pandemiei, iar lucrurile se petrec în continuare în acest fel”, a declarat un rezident din Wuhan, Joy Dai, care lucrează în domeniul turismului.

„Mă afectează atât mintal, cât şi fizic… dar nu am nicio putere în toată această situaţie, aşa că am învăţat să o accept”, a adăugat el.

Oraşul Guangzhou, care a raportat 27 de cazuri noi simptomatice şi 46 de cazuri asimptomatice marţi, a inclus încă cinci districte pe lista zonelor sale de mare risc: Huangpu, Nansha, Panyu, Yuexiu şi Conghua.

Această metropolă din sudul ţării, care este şi un important centru industrial, a interzis deja activităţile sociale zilnice şi a cerut testări în masă pentru locuitorii districtelor Haizhu şi Baiyun.

Creşterea economică a Chinei a fost puternic afectată în cel de-al patrulea trimestru al acestui an, întrucât restricţiile anti-COVID-19 au limitat turismul şi transporturile, provocând totodată scăderea consumului şi a comerţului în cea de-a doua economie a lumii.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice – Şoigu
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme grele de rachete (termobarice) cu lansare multiplă, dar că sunt......
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru ...
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat ...
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Pasionații de infrastructură au postat vineri imagini cu utilaje aduse de UMB pe secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj ...