1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Extern

China: Prima creştere a vânzărilor auto după şase luni de declin

Vânzările de automobile în China, cea mai mare piaţă auto din lume, au crescut cu 3,3%, la 1,75 milioane de vehicule, în septembrie, după şase luni de declin care au determinat autorităţile de la Beijing să reducă la jumătate taxele la achiziţionarea maşinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici, transmit MarketWatch şi Reuters.

13 oct, 2015 | Agerpres

Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunţat marţi că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă au înregistrat luna trecută un avans de 2,1%, la 2,02 milioane de unităţi.

CAAM şi-a menţinut estimările privind ritmul de creştere a vânzărilor de vehicule în acest an, până la 3%. În primele nouă luni din acest an, vânzările auto în China au urcat cu 0,3%, la 17,06 milioane de vehicule.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford Motor, a anunţat luni că va investi în China 11,4 miliarde de yuani (1,8 miliarde de dolari) în următorii cinci ani, sperând că noua generaţie de maşini smart va sprijini vânzările companiei. Echipa Ford din China vrea să extindă conectivitatea telefoanelor mobile inteligente, conducerea autonomă şi alte dispozitive la maşinile produse în China. Datorită acestor investiţii, următoarea generaţie a vehiculelor Ford va fi proiectată exclusiv pentru a îndeplini nevoile clienţilor de pe această piaţă, a afirmat directorul general al Ford, Mark Fields.

Ford şi rivalele sale - General Motors şi Volkswagen AG - au redus recent preţurile şi capacitatea de producţie a fabricilor din China. În primele opt luni din acest an, Ford a vândut 531.702 maşini de pasageri în China, în scădere cu 1,2% de la 537.997 vehicule vândute în perioada similară din 2014.

Mark Fields se aşteaptă la încetinirea creşterii pieţei auto chineze, comparativ cu anii precedenţi. 'Observăm încetinirea în acest an. Dar vedem şi o revenire a clienţilor pe piaţă', a declarat şeful Ford.

În ultimii cinci ani Ford şi-a dublat cota de piaţă în China, până la 5%, conform datelor CAAM.

Menţinerea unor marje operaţionale de două cifre oferite de piaţa auto din China în ultimii ani este o operaţiune dificilă, în condiţiile în care economia chineză înregistrează cel mai lent ritm de creştere din ultimii 15 de ani, iar dealerii auto strâng cureaua pentru a pune capăt scăderii marjelor.

Pe piaţa din China, Ford se află pe locul cinci în topul principalilor producători auto străini după vânzări, în urma Volkswagen, General Motors, Nissan Motor şi Hyundai. Obiectivul Ford este de a ajunge pe locul trei în topul principalilor producători auto străini din China până în 2020 şi de a-şi majora vânzările pe plan global cu 52%, de la 6,2 milioane, în 2013, la 9,4 milioane de vehicule pe an, până în 2020.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO