1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

Auto

China: Vânzările auto au crescut cu 24,5% în august

Vânzările de automobile în China, cea mai mare piaţă auto din lume, au crescut în august pentru a şasea lună consecutiv, datorită reducerilor de taxe, transmit Xinhua, Reuters şi Wall Street Journal.

08 sep, 2016 | Agerpres

Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunţat că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă au înregistrat luna trecută un avans de 24,5%, la 1,8 milioane de unităţi.

În primele opt luni din acest an, s-au vândut 14,2 milioane de vehicule, în creştere cu 13% faţă de perioada similară din 2015, după ce autorităţile de la Beijing au decis să reducă la jumătate taxele la achiziţionarea maşinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici.

'Vânzările au crescut deoarece consumatorii anticipează expirarea reducerilor de taxe, iar producătorii auto acordă discounturi', a afirmat Cui Dongshu, secretarul general al CAAM. Recent, Asociaţia Producătorilor Auto din China s-a pronunţat în favoarea menţinerii reducerilor de taxe pentru a stimula vânzarea de automobile eficiente energetic.

Great Wall, cel mai bine vândut producător de automobile sport, a anunţat creşterea livrările cu 25% în august, în timp ce vânzările Guangzhou Automobile Group şi Geely Automobile Holdings au urcat cu 31% şi, respectiv, 69%.

Vânzările producătorilor auto americani General Motor şi Ford au crescut luna trecută cu 18% şi, respectiv, 22%, în timp ce grupul nipon Nissan Motor a raportat un avans de 17%.

Planificata încheiere a programului de reducere a taxelor la achiziţionarea maşinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici va afecta vânzările pe piaţa chineză anul viitor, a afirmat luna trecută Jochem Heizmann, şeful subsidiarei Volkswagen din China, adăugând că industria auto doreşte o extindere a acestei măsuri.

În octombrie 2015, autorităţile de la Beijing au decis să reducă la jumătate taxele la achiziţionarea maşinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici - un segment important pentru Volkswagen - pentru a stimula vânzările pe cea mai mare piaţă auto din lume. Reducerea de taxe ar urma să expire la sfârşitul acestui an.

Datorită acestei reduceri şi a semnelor potrivit cărora PIB-ul nu a încetinit atât de mult cât se estima, vânzările Volkswagen în China au crescut cu 6,8% în primul semestru din acest an, după un declin de 3,4% în 2015.

'Dacă Guvernul îşi menţine decizia de a finaliza programul de reducere a taxelor la sfârşitul acestui an, ne putem aştepta la vânzări sub estimări în 2016 dar cel mai semnificativ impact va fi resimţit în primul semestru din 2017. Dar să vedem dacă programul chiar va fi încheiat', a declarat Jochem Heizmann.

În 2015, vânzările de autovehicule în China au înregistrat cel mai lent ritm de creştere din ultimii trei ani, de 4,7%, după un avans de 6,9% în 2014 şi de 13,9% în 2013.

CAAM prognozează că vânzările de autovehicule ar urma să urce cu 6% în acest an, până la 26,04 milioane de unităţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO