1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Auto

China: Vânzarile auto au crescut cu 26%, în septembrie

Vânzarile de automobile în China, cea mai mare piata auto din lume, au crescut în septembrie pentru a cincea luna consecutiv, datorita reducerilor de taxe, transmit Reuters si Bloomberg.

13 oct, 2016 | Agerpres

În octombrie 2015, autoritatile de la Beijing au decis sa reduca la jumatate taxele la achizitionarea masinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici pentru a stimula vânzarile pe cea mai mare piata auto din lume. Reducerea de taxe ar urma sa expire la sfârsitul acestui an.

Asociatia Producatorilor Auto din China (CAAM) a anuntat ca livrarile de vehicule au înregistrat luna trecuta un avans de 26,1%, la 2,6 milioane de unitati. Este cel mai ridicat nivel din ianuarie 2013 si vine dupa o expansiune de 24,2% în august si 23% în iulie.

'Daca nu vor exista aceste facilitati anul viitor, cresterea va fi extrem de scazuta', a apreciat adjunctul secretarului CAAM, Shi Jianhua, estimând un avans al pietei auto de aproape 2% în 2017, sau de 6-7% daca se mentin facilitatile fiscale.

'Expirarea actualelor reduceri de taxe a încurajat consumatorii sa prinda ultimul tren si sa-si achizitioneze masini. Dealerii îsi pregatesc stocurile pentru a face fata majorarii cererii la sfârsitul anului', a afirmat analistul Huang Xiaowei, de la WAYS Consulting.

În primele noua luni din acest an, vânzarile au crescut cu 13,2% fata de perioada similara din 2015.

Vânzarile producatorilor auto americani General Motor si Ford au crescut luna trecuta cu 16% si, respectiv, 24%, în timp ce grupul nipon Mazda a raportat un avans de 49%. Producatorii auto chinezi Geely si Great Wall Motor au înregistrat cresteri record în septembrie, de 82% si, respectiv, 49%.

În 2015, vânzarile de autovehicule în China au înregistrat cel mai lent ritm de crestere din ultimii trei ani, de 4,7%, dupa un avans de 6,9% în 2014 si de 13,9% în 2013.

CAAM prognozeaza ca vânzarile de autovehicule ar urma sa urce cu 7% în acest an.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO