1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Extern

China: Vânzările auto au înregistrat în luna mai ritmul cel mai rapid de creştere din acest an

Vânzările de automobile în China, cea mai mare piaţă auto din lume, au înregistrat în luna mai ritmul cel mai rapid de creştere din acest an, datorită reducerilor de taxe, transmit Xinhua, Reuters şi Wall Street Journal.

13 iun, 2016 | Agerpres

Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunţat că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă au înregistrat luna trecută un avans de 9,8%, la 2,09 milioane de unităţi. Livrările de automobile au urcat cu 11,3% luna trecută, la 1,79 milioane de unităţi.

În primele cinci luni din acest an, s-au vândut 5,67 milioane de vehicule, în creştere faţă de perioada similară din 2015, după ce autorităţile de la Beijing au decis să reducă la jumătate taxele la achiziţionarea maşinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici.

'Industria auto înregistrează progrese comparativ cu anul trecut şi înregistrează o perioadă de stabilitate, fiind posibile noi creşteri în viitor', se arată într-un comunicat al CAAM.

În 2015, vânzările de autovehicule în China au înregistrat cel mai lent ritm de creştere din ultimii trei ani, de 4,7%, după un avans de 6,9% în 2014 şi de 13,9% în 2013.

CAAM prognozează că vânzările de autovehicule ar urma să urce cu 6% în acest an, până la 26,04 milioane de unităţi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO