1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Extern

China: Vânzările auto au înregistrat în octombrie cel mai semnificativ avans din acest an

Vânzările de automobile în China, cea mai mare piaţă auto din lume, au înregistrat în octombrie cel mai solid ritm de creştere din acest an după ce autorităţile de la Beijing au decis să reducă la jumătate taxele la achiziţionarea maşinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici, transmit Xinhua, Bloomberg şi AP, citate de Agerpres.

11 noi, 2015 | Agerpres

Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a anunţat miercuri că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă au înregistrat luna trecută un avans de 11,8%, la 2,22 milioane de unităţi. În primele zece luni din acest an s-au vândut 19,28 milioane de vehicule, în creştere cu 1,5% faţă de perioada similară din 2014.

În octombrie, livrările de autoturisme şi SUV-uri au urcat cu 13,3%, la 1,94 milioane, în timp ce vânzările de SUV-uri au înregistrat un avans de 60,6%, la 622.000 unităţi.

'Efectul reducerii taxelor la achiziţionarea maşinilor cu motoare de 1,6 litri sau mai mici a fost pozitiv şi ar trebui să dureze cel puţin câteva luni. Economia Chinei este în tranziţie şi consumul va avea un rol mai important în stimularea creşterii', a apreciat analistul Yang Jing, de la Fitch Ratings.

CAAM şi-a menţinut estimările privind ritmul de creştere a vânzărilor de vehicule în acest an, până la 3%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO